Naslovna > Automobili > Ford > Kuga > Nova Ford Kuga dolazi u prodajne salone

Ford

Nova Ford Kuga dolazi u prodajne salone

Počinje prodaja nove generacije Ford Kuge koja je zamišljena kao odgovor na VW Tiguan.

U odnosu na prošli model može se primijetiti nova rešetka maske motora i redizajnirana svjetla. Sve u svemu stil se podudara sa onim koji krasi novu generaciju modela Edge. Tu su i dvije nove boje karoserije.
Ispod prednje haube može se naći nova paleta motora. Kao bazni dizelaš navodi se 1.5 litreni TDCi sa 120 KS. Taj agregat dolazi kao zamjena za dosadašnji 2.0 TDCi iste snage. Bazni dizelaš može se naručiti samo uz pogon 4x2 i manuelnim mjenjačem sa 6 stepeni prenosa. Fabrika obećava prosječnu potrošnju od svega 4,4 litara na 100 km.

 


Ostale opcije uključuju 2.0 TDCi sa 140 KS i 180 KS. Što se benzinaca tiče tu je 1.5 litreni EcoBoost sa 120 KS, 150 i 180 KS. Očigledno je da je litarska snaga jačih verzija na nivou rasnih trkačkih motora.
Pogon 4x4 dostupan je uz 2.0 TDCi i najjači benzinski agregat. Kao opcija nudi se automatski mjenjač sa dvije spojke, Poershift.
Dakako, bez novog SYNC3 Infotaiment sistema ne bi se mogla zamisliti redizajnirana verzija. Tu su i svi mogući sigurnosni sistemi pa se slobodno može reći da Ford Kuga spada među trenutno najmodernije automobile u klasi.

 

Datum objave: 20/10/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook