Naslovna > Vijesti > Nova generacija će trošiti 5,1 l/100 kilometara

Nova Toyota Prius

Nova generacija će trošiti 5,1 l/100 kilometara

Kada se ovaj model pojavio na tržištu, ubrzo je postao najpopularniji hibridni model na tržištu Japana i Sjedinjenih Američkih Država...

Kada se prvi Toyotin hibridni model, Prius, pojavio na tržištu, svakako nije bio prvi hibridni model koji smo imali priliku da vidimo u svijetu automobilizma, ali svakako da je bio prvi model koji je donio mnoštvo prednosti za kupce i koji je uveliko poboljšao imidž kompanije.

 

Veoma brzo, nakon njegovog pojavljivanja na tržištu, Prius je postao najpopularniji hibridni model na tržištu Sjedinjenih Američkih Država i Japana. Poslednjih nekoliko godina pojavili su se brojni modeli koji koriste samo i isključivo električnu energiju, pa je Toyota morala da lansira još jedan model, kako bi opstala među konkurencijom.

 

Treća generacija modela Prius koja je još uvijek dostupna na tržištu toši 5, 6 litara na pređenih 100 kilometara, ali Toyota nas uvijerava da bi nova, četvrta generacija Toyote mogla da ponudi još bolju efikasnost, odnosno da će da bude dostupna sa potrošnjom od 5,1 litara na pređenih 100 kilometara. 

Datum objave: 29/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook