Naslovna > Automobili > Opel > Movano > Nova generacija lakih privrednih vozila

Opel Combo, Vivaro, Movano

Nova generacija lakih privrednih vozila

Sva tri Light Professional Vehicles (LPV) će biti dostupna u različitim dužinama, visinama i tipovima karoserije kako bi se zadovoljile različite profesionalne potrebe. Osim toga, ova vozila će zadržati svoje impresivne kapacitete za teretni prostor, nosivost i vuču. Opel planira otkriti više detalja o svakom pojedinom vozilu u narednim danima...

Opel je najavio novu generaciju svojih kompaktnih, srednjih i velikih lakih privrednih vozila (LPV) - Comba, Vivara i Movana. Svi modeli imaju potpuno novi dizajn, redizajniranu instrument tablu, a električne verzije sa baterijama i dalje nude vodeći domet u svojoj klasi. Takođe, Opel je najavio da će novi Movano uskoro biti dostupan kao vozilo s pogonom na vodonične ćelije goriva. Ovi nadolazeći modeli lakih privrednih vozila Opela slijede prepoznatljiv dizajn marke s Opel Vizor prednjim dijelom vozila koji se proteže preko cijele širine vozila, integrišući Opelov logo i prednja svjetla u jednu cjelinu. Unutrašnjost novog Comba, Vivara i Movana je takođe poboljšana, uključujući nove bežične sisteme za informacije i zabavu sa ekranima osjetljivim na dodir veličine do 10 inča, kompatibilne s Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama.

 

 

 


Električne verzije novih Comba, Vivara i Movana i dalje nude izvanrednu upotrebljivost koja se može usporediti s odgovarajućim modelima s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem. Zahvaljujući naprednim tehnologijama i poboljšanjima, uključujući unaprijeđenu efikasnost pogonskog sistema, sva tri vozila i dalje pružaju najduži domet u svojoj klasi, bez emitovanja lokalnih emisija. Nova Opelova lakta privredna vozila zadržala su sve prednosti svojih prethodnika, uključujući širok spektar naprednih sistema za pomoć vozaču, što čini putovanje udobnijim i, prije svega, sigurnijim.

Datum objave: 25/10/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook