Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Nova generacija stiže 17. novembra

Subaru Impreza

Nova generacija stiže 17. novembra

Budući da Subaru kaže da nova Impreza stiže za 2024. modelsku godinu, očekuje se da će debitovati u drugoj polovini 2023. ili u prvoj polovini kalendarske godine 2024. Čini se vjerovatnijim raniji vremenski okvir jer je otkrivanje uskoro...

Najnoviji teaser za Subaru Imprezu (2024) pruža pogled na prednji dio novog modela. Brend takođe najavljuje da će vozač reli krosa Bucky Lasek i njegova kćerka Paris biti domaćini predstavljanja modela na Salonu automobila u Los Anđelesu 2022. u četvrtak, 17. novembra. Subaruov teaser prikazuje krupni plan prednjeg kraja Impreze iz 2024.  Ugao Impreze iz 2024. na fotografiji pokazuje samo malo prednjih svjetala. Čini se da ima „kutijastiji“ dizajn od trenutnog automobila. Prethodni teaser za Imprezu prikazuje profil automobila. Fotografija ne otkriva mnogo, ali se silueta ne čini bitno drugačijom od trenutne generacije.

 

 

 


Još nema nijednu forografija unutrašnjosti nove Impreze, ali tehnološka ažuriranja se ipak čine vrlo vjerovatnim. Na primjer, najnovija generacija Subaru Crosstreka dobija 11,6-inčni, portretno orijentisan infotainment ekran sa fizičkim dugmadima i dugmadima za neke kontrole. Slično je onome što Subaru nudi na drugim modelima. Promjene pogonskog sklopa za Imprezu 2024 su misterija. Trenutno je dostupan sa atmosferskim 2,0-litarskim bokser četvorocilindarskim motorom koji proizvodi 152 konjske snage i 196 Nm obrtnog momenta. Dostupni su petostepeni manuelni mjenjač i CVT. Pogon na sve točkove je standardna karakteristika.

Datum objave: 11/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook