Naslovna > Vijesti > Nova generacija za europsko tržište

Subaru Levorg

Nova generacija za europsko tržište

Poznato je da Subaru na europskom tržištu ima skromnu ponudu tako da će novi model u gami pojačati ponudu …

Na ovogodišnjem sajmu u Ženevi posjetioci su mogli da vide novu generaciju Outbacka ali i model Levorga. Ovaj automobile se na japanskom tržištu pojavio prošle godine a uskoro se očekuje da će karavan sportskog dizajna ugledati i europsko tržište. Poslije dobrog starta u Japanu gdje je za 7 mjeseci prodato 30.000 automobila, Subarov Levorg je odlučio da i Europi ponudi ovaj model. Sa dužinom od 4.690 mm, širinom od 1.780 mm, visinom od 1.485 mm i međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.650 mm, Subaru Levorg se može svrstati u kompaktne karavane.

 

Kupcima će biti ponuđena verzija pokretana 1.6 litarskim turbo-benzinskim bokser motorom sa direktnim ubrizgavanjem goriva i pogonom na sva 4 točka. Subaru u Ženevi nije otkrio njegove specifikacije, ali je poznato da isti motor u modelu za japansko tržište proizvodi 170 KS (125 kW) i 250 Nm. Prosječna fabrički deklarisana potrošnja je 5,7 l/100 km.

 

Subaru je na svom štandu u Ženevi izložio i novu generaciju modela Outback. Dimenzije automobila neznatno su povećane, u poređenju sa aktuelnom verzijom, pa je novi Outback duži za 1,5 i širi za 1,8 cm. Kod novog modela odstojanje od zemlje iznosi 22 cm i veće je nego kod mnogih SUV vozila, a kupci će moći da biraju između 17 i 18-inčnih alu felni. Subaru je saopštio da je bezbjednost u vožnji unaprijeđena zahvaljujući najnovijim tehnologijama aktivne i pasivne sigurnosti, među kojima je EyeSight sistem za sprečavanje ili ublažavanje posljedica eventualnog sudara.

 

Datum objave: 16/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook