Naslovna > Automobili > Mazda > 2 > Nova hibridna verzija blizanac Toyota Yarisa

Mazda 2

Nova hibridna verzija blizanac Toyota Yarisa

Mazda je predstavila novu verziju svog modela 2 sa hibridnim pogonskim sklopom koji sljedeće godine dolazi na evropsko tržište, a koji je praktično identičan kao novi Toyotin Yaris...

Novi model namijenjen isključivo za tržište starog kontinenta prvi je automobil sa hibridnom tehnologijom ovog proizvođača. Odmah je jasno prilikom prvog pogleda na fotografije da se radi o vozilu identičnom novom Toyotinom Yarisu, koji je izašao početkom ove godine. Međutim ovo nije nikakvo iznenađenje, s obzirom da su Toyota i Mazda godinama unazad zajedno radili na razvoju ovog modela,  a partnerstvo će se nastaviti i u budućnosti.  Dizajnerska rješenja spoljašnjosti su identična, razlika je samo drugačiji logo na naličju i na zadnjem dijelu automobila, domenzije su isto tako podjednake u svakom pogledu.

 

 

 

 

 


Pogonski sklop hibridne verzije modela Mazda 2 sastoji se od trocilindričnog benzinskog motora zapremine 1.490 ccm i snage 93 KS, i elektromotora od 59 kW čija je ukupna snaga 116 KS. Od 0 do 100 km/h stiže za 9,7 sekundi i postiže najveću brzinu od 175 km/h. Potrošnja goriva u kombinovanom ciklusu po WLTP standardima kreće se između 3,8 i četiri litre, što čini ovaj model izuzetno ekonomičnim te malim potrošačem. Evropskim vozačima novi model biće dostupan u tri nivoa opreme - Hybrid Pure, Hybrid Agile i Hybrid Select.

Datum objave: 07/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook