Naslovna > Automobili > Opel > Astra > Nova nagrada za Opel

Opel

Nova nagrada za Opel

Opel Astra GTC dobila je prema presudi medunarodnog žirija prestižnu nagradu za dizajn „red dot“ u ovogodišnjoj kategoriji industrijskog dizajna.

Ovaj kompaktni coupe koji je predstavljen na tržištu prije nekoliko mjeseci prepoznat je kao sportski, učinkovit i pun inovativnih tehnologija uz atraktivan dizajn.

 

Trideset sudaca u žiriju nagrade „red dot“ nahvalilo je Astru GTC za „osvajanje bodova svojim upečatljivim i sportskim dizajnom“. Suci su takoder istakli „panoramsko vjetrobransko staklo koje se proteže do sredine krova, bez poprečnih nosača, čime se osigurava da svi putnici podjednako uživaju u vožnji“.

 

„Veoma smo ponosni što smo osvojili tu nagradu. Ona je još jedan dokaz da naša Opelova dizajnerska filozofija prema kojoj umjetnička skulpturalnost susreće njemačku preciznost ima ogroman potencijal. Ona ukazuje i na to da nas kupci i stručnjaci iz branše podjednako cijene“, rekao je Mark Adams, potpredsjednik dizajna u Opelu/Vauxhallu. U ovogodišnjem dizajnerskom takmičenju „red dot: industrijski dizajn“ sudjelovalo je oko 1.800 kompanija i dizajnera iz 58 zemalja. Takmičari su prijavili 4.515 proizvoda u 19 različitih kategorija, stvorivši vrlo oštru konkurenciju u kojoj se Astra GTC pokazala najboljom.

 

Ovogodišnja nagrada za taj kompaktni coupe samo je najnovija u dugom nizu nagrada „red dot“ koje je Opel dobio za dizajn svojih vozila. Medu prethodnim su pobjednicima Astra Sports Tourer, konceptni Opel Flextreme GT/E, Insignia, Opel GT i modeli iz prošlih generacija Astri.

Datum objave: 05/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook