Naslovna > Automobili > Hyundai > Kona > Nova najava snažnog crossovera

Hyundai Kona N

Nova najava snažnog crossovera

Hyundai će u narednom periodu N porodici dodati još jednog člana, Konu N, koju je korejski proizvođač sa novim teaser fotografijama uveliko otkrio javnosti...

Posljednji put kada smo vidjeli Hyundai Konu N, bilo je to nedavno kada je žestoki crossover fotografisan prilikom testiranja obavijen zaštitnom folijom. Detalji dizajna bili su prikriveni, ali sveukupno se sticao utisak da će Kona N imati snažan i odlučniji stav. Sada, sa novim teaserom to se i potvrđuje jer je Hyundai objavio set fotografija koje iako su mračne, dovoljno otkrivaju o performantnoj mašini. Primijetan je specijalni tretman sa prednje strane Kone N, gdje je agresivniji dizajn rešetke u potpunosti izdvojio snažnog crossovera od standardne verzije. Prepoznatljive crvene linije iz Hyundaijeve N divizije prisutne su i na novoj Koni N.

 

 


Što se tiče unutrašnjosti, za sada nema konkretnih informacija. Ista stvar je i ispod poklopca motora, ali se pretpostavlja da će Kona N doći sa 2,0-litarskim četverocilindričnim motorom koji ispumpava 278 KS na prednju osovinu ili na sva četiri točka uz osmostepeni automatski mjenjač. Riječ je o istom motoru koji se može pronaći u Hyundai i30 N modelu. Kona N će se tako pridružiti performantnoj N liniji korejskog proizvođača, uz napomenu da će uskoro i i20 dobiti N izdanje. Nije poznato kada će Hyundai predstaviti Konu N, ali na osnovu trenutnih fotografija koje uveliko otkrivaju dizajn, to se može očekivati uskoro.

 

Datum objave: 10/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook