Naslovna > Vijesti > Nova platforma i Euro6 motori za C4 Cactus

Zvanične fotografije Citroenovog modela

Nova platforma i Euro6 motori za C4 Cactus

Ono po čemu se C4 Cactus posebno izdvaja jeste njegov dizajn, koji itekako odskače u odnosu na konkurente iz svog C segmenta...

Ovih dana internet su preplavile fotografije Citroenovog nadolazećeg modela, C4 Cactus. Naime, kada pogledamo ovaj model, možemo da shvatimo kako se svijet oko nas zaista mijenja, i kako se u svakom pogledu prilagođava kupcima, čija očekivanja i zahtjevi rastu. Novi C4 Cactus, neobičnog dizajna, upravo bi sve to mogao da ponudi, jer je prepoznao zahtjeve svojih kupaca, nudeći im, ovaj put nešto sasvim novo.

 

Naime, novi C4 Cactus u potpunosti se po svom dizajnu izdvaja od svojih konkurenata iz C segmenta, jer nudi jedan jedinstven stil, koji je istovremeno toliko atraktivan, neobičan i prepoznatljiv. Pored dobrog izgleda, tu su i odlične funkcionalnosti. Dimenzije novog C4 Cactus modela nude prostor i komfor u vožnji.

 

Automobil je dugačak 4.16m a širok 1.73 m. Komanda tabla je niska, a to je rezultat koji je ostvaren usvajanjem potpuno novog digitalnog interfejsa i optimizovanog izgleda komandne table. Putnici i naprijed i nazad imaju dosta prostora, slično kao u modelu C4. Pored toga, novi Cactus nudi istu količinu prostora u kabini.

 

Što se enterijera tiče, opremljen je sa standardnim 7-inčnim ekranom koji je osjetljiv na dodir, i koji nudi sedam glavnih kontrolnih tastera koji nude pristup kompetnom opsegu funkcija modernog automobila, kao što su automatska klima, navigacija, telefon i još dosta toga.

 

Novi C4 Cactus ima veliki panoramski krov. Građen je na laganoj platformi, sa motorima najnovije generacije koji zadovoljavaju Euro6 standard. Materijali koji su korišteni za izradu ovog modela su vrhunskih performansi, jer uključuju između ostalog ojačani čelik. 

 

Datum objave: 06/02/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook