Naslovna > Automobili > Nissan > X-Trail > Nove generacije Qashqaia i X-Traila ipak će se proizvoditi u Velikoj Britaniji

Nissan

Nove generacije Qashqaia i X-Traila ipak će se proizvoditi u Velikoj Britaniji

Nedavno su mediji pisali da će zbog Brexita proizvodnja Nissan Qasqaia i X-Traila dislocirati iz Velike Britanije...

Poslije detaljne analize troškova zaključeno je da je najpovoljnija opcija zadržavanje proizvodnih pogona u Velikoj Britaniji iako je ova odlučila napustiti članstvo u EU. Prijetnje su jedno a punjenje kase drugo pa ''podvijanje'' repa ne treba previše čuditi.
Istina, u mnogim će se zemljama uvesti carinski nameti koji će podići cijenu za finalnog kupca. Iako sve djeluje crno praksa će pokazati da u proizvodnoj cijeni ima dovoljno ''mesa'' da se carinski nameti jednostavno izbrišu.
U tom će pravcu djelovati i Britanska Vlada jer ima itekako interesa. Naime, u proizvodni kompleks u Sanderlendu Alijansa Renault-Nissan uložila je 4,5 milijardi dolara. U fabrici radi 7.500 Britanaca s tim da još dodatnih 28.000 radnika u fabrikama raznih dobavljača direktno ovisi o proizvodnji u Sanderlendu.
Računica je jasna – svi stranama isključivo odgovara nastavak proizvodnje. Čini se da će istu odluku donijeti i Toyota...

Datum objave: 27/10/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook