Naslovna > Vijesti > Nove mogućnosti aplikacije Volvo On Call

Volvo

Nove mogućnosti aplikacije Volvo On Call

Nova Volvo On Call aplikacija za pametne telefone dizajnirana je da vlasnicima automobila ponudi jednostavnu vezu sa automobilom. Omogućava korisnicima da pristupe brojnim informacijama o automobilu, te da sa istim komuniciraju na daljinu.

U cilju pronalaska inspiracije za dodatni razvoj, Volvo Cars koristi grupno angažovanje na Facebook-u, gdje ljudi širom svijeta mogu razmijeniti ideje i glasati za one najbolje.Volvo On Call aplikacija je dostupna u 16 zemalja širom svijeta i brzo je postala veoma popularna među vlasnicima Volvo vozila. Studije su pokazale da korisnici ovu aplikaciju u većini slučajeva upotrebljavaju na sedmičnoj bazi. Novi dizajn i dodatne mogućnosti čine je još atraktivnijom, a predstavljanje iste na novim tržištima, će se nastaviti i u 2013. godini.

 

Neke od mogućnosti Volvo On Call aplikacije su provjera sigurnosti automobila, njegovo lociranje (što je korisno ako ste u nepoznatom gradu), kontrola količine goriva, izračun prosječne potrošnje goriva, podataka o kilometraži, kao i osnovni detalji o održavanju kao što je stanje sijalica, količine tečnosti za vjetrobransko staklo, nivo kočione i rashladne tečnosti. Pored toga, Honk i Flash opcija omogućava korisnicima da aktiviraju sirenu ili upale svjetla, kako bi locirao automobil.

 

Nove mogućnosti

-       Napredni dnevnik vožnje za zaposlene ljude. Pohrana detaljnih informacija o svakom putovanju u proteklih 40 dana. Podaci se mogu prikazati u Excel formatu. Sada se nudi pregled rute na karti, te podaci o brzini, potrošnji goriva ili potrošnji baterije u određenom vremenu.

-       Korištenjem karte, moguće je odrediti destinaciju i poslati je automobilu, a ona će se pojaviti u RTI sistemu automobila.

-       Na osnovu online prognoze, prikazuje se temperatura zraka na lokaciji gdje se vozilo nalazi.

-       Daljinsko zagrijavanje, omogućava korisniku da podesi vremensko aktiviranje grijanja, odnosno daljinsku aktivaciju grijanja putničke kabine prije polaska.

-       Automobil u pokretu. Informiše o tome da li je automobil u pokretu.

 

Nove unikatne mogućnosti specifične za Volvo V60 Plug-in Diesel Hybrid

-       Grijanje i hlađenje putničke kabine prije početka vožnje, omogućava daljinsko aktiviranje ili vremensko podešavanje grijanja ili hlađenja kabine za ugodan početak putovanja.

-       Provjera baterije, omogućava kontrolu stanja napunjenosti baterije.

-       Podsjetnik na punjenje. Moguće je podesiti alarm, koji će vozača napomenuti na potrebu punjenja baterije.

-       Upozorenje na prekid punjenja, prikazuje probleme vezane za punjenje baterije.

Datum objave: 12/02/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook