Naslovna > Automobili > Audi > S5 > Novi Audi A5 i S5 Cabriolet

Audi

Novi Audi A5 i S5 Cabriolet

Audi nastavlja sa obnovom game modela. Poslije Coupea i Sportbacka na red su došli A5 i S5 u Cabriolet izdanju.

Tvorci nove generacije Audija A5 bez krova najviše su pažnje posvetili postizanju što veće torzione čvrstoće uz ostvarivanje maksimalnih ušteda na ukupnoj masi vozila. U odnosu na prošli model usporediv sa pogonskom grupom i opremom lakši je za 40 kg dok je otpornost na torziono uvijanje povečana za izvanrednih 40%.
Smisao automobila sa mekanim sklopivim krovom jeste vožnja pod otvorenim nebom. A do njega se može doći za samo 15 sekundi i to pri brzini od 50 km/h. Zanimljivo, sklapanje traje duže za 3 sekunde jer finalno zaključavanje krova za nosač vjetrobrana traje toliko.

 


Ono što je putnicima na svim pozicijama bitno jeste zapremina putničkog prostora. Ona je u svim smjerovima veća te je nova generacija A5 pogodnija za duža putovanja. Sa raspoloživih 380 litara treba pohvaliti i prtljažnik.
Top verzija raspolaže sa 354 KS i 500 Nm obrtnog momenta dobivenih iz 3.0 litrenog V6 benzinskog motora. U paru sa Quattro pogonom Audi S5 iz stanja mirovanja do prvih 100 km/h stigne za 5,1 sekundu. Maksimalna brzina je 250 km/h...

 

 

 


Poznata je i cijena za njemačko tržište: A5 do registracije košta 49.350 eura dok se za sportsku verziju sa oznakom S5 treba izdvojiti 67.800 eura.

Datum objave: 05/11/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook