Naslovna > Automobili > Volkswagen > CC > Novi CC iz Volkswagena

Nepotvrđeno

Novi CC iz Volkswagena

Prije nekoliko dana njemački su magazini špekulisali informacijom da bi se iz Volkswagena Golf sedme generacije mogao pojaviti u CC izvedbi, no sada te informacije se dovode u vezu s novom Jettom

Mali CC je definitnvo želja čelnika Volkswagena. Potvrdili su to oni u nekim svojim izjavama, a medijske špekulacije o tome kako bi trebao izledati novi automobil sa značkom VW-a idu u prilog toj priči.

 

Prvo je Autobild napravio rendere Golfa CC, no male su mogućnosti da se popularni kompakt dovede u takvu izvedbu. Prije će se to desiti novoj generaciji Jette, koja je mnogo prihvatljivija za izvedbu CC u odnosu na Golfa. Prema nekim informacijama u Wolfsburgu se upalilo zeleno svjetlo za Jettu CC, koja bi možda i nosila oznaku SC (Sport Coupe). Zašto je Volkwagenu bitan ovaj automobil ? Odgovor ćemo naći kod konkurencije. BMW ima seriju 6 GranCoupe, Audi ima A5 i A7 sportback modele a Mercedes je u ovom subsegmentu prisutan sa CLS-om. VW CC je prevelik da bi konkurisao ovim modelima, stoga njemački proizvođač treba jedan,uslovno rečeno, mali coupe. 

Datum objave: 17/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook