Naslovna > Automobili > Citroen > C3 > Novi Citroen C3 starta od 12.950 eura

Citroen

Novi Citroen C3 starta od 12.950 eura

Citroenov super mini isnpirisan većim Cactusom uskoro dolazi u prodajne salone. Objavljena je cijena baznog modela za francusko tržište – 12.950 eura.

Na početku prodaje bit će raspoloživa tri paketa opreme - Live,  Feel i Shine. Kupci će moći birati jednu od 9 standardnih boja, 3 šeme krova te još neke detalje. U prospektu piše da će ukupno biti 36 raznih kombinacija vanjskog dizajna.
Najbolji paket opreme Shine imat će panorama krov i bolji multimedijalni sistem od skromnijih verzija. Kada već nabrajamo opremu recimo da će kupci moći naručiti svoj primjerak sa ''pametnim ključem'', park aasistom,

 

lane departure i ''coffee break'' asistencijom. Mora se priznati da je opreme prilično raskošna za jedan gradski automobil.
U slučaju eventualne nezgode od velike pomoći može biti sistem Citroen ConnectedCAM koji snima sekvence od 90 sekundi vožnje. Ako se dogodi nesreća ostaju pohranjeni podaci 30 sekundi prije i 60 poslije udesa. Osiguravajuće kuće pune su hvale za ovaj sistem te čak predlažu da postane obavezan u svim automobilima...

Datum objave: 02/09/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook