Naslovna > Automobili > Opel > Crossland > Novi Crossland predstavljen u BiH

Opel Crossland

Novi Crossland predstavljen u BiH

Temeljno redizajniran Opel Crossland danas je predstavljen i u Sarajevu, a prezentaciji je prisustvovala i naša ekipa te se uvjerila u sve novitete koji krase Opelovog šarmatnog crossovera...

Nakon što je prošle godine predstavljena nova Opel Mokka sa potpuno novim dizajnerskim jezikom, sada je novi pečat dobio i Crossland, koji je danas prikazan i domaćem tržištu. Pored samog dizajna, Opel je poradio i na ovjesu, upravljačkom sistemu, a tu je i nova sportska linija opreme GS Line i prilagodljiva kontrola trakcije IntelliGrip. Oštrih linija i kompaktnog dizajna, veoma prostran i svesrtan iznutra, Crossland posjeduje sve karakteristike urbanog crossovera.

 

 


Ljubitelji sportskog izgleda imaće mogućnost odabira GS Line + paketa opreme koji obuhvata crne 17-inčne točkove, crni krov, prepoznatljive crvene otvore dnevnih svjetala, ergonomska sjedišta, LED stražnja svjetla i krovne nosače zbog čega će Crossland dobiti dodatno na atraktivnosti. Posebno zanimljiv je i sistem za kontrolu trakcije IntelliGrip koji nudi nekoliko režima vožnje: Normal, Snow, Mud, Sand, ESP Off. Kupci Opel Crosslanda mogu birati iz bogatog portfolia učinkovitih benzinskih i dizelskih motora zapremine 1,2 i 1,5 litara. Svi benzinski motori, snage od 61 kW (83 KS) do 96 kW (130 KS), i dizelski motori s 81 kW (110 KS) i 88 kW (120 KS) sada su usklađeni sa strogim emisijskim standardom Euro 6d.

Datum objave: 05/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook