Naslovna > Automobili > Škoda > Karoq > Novi električni SUV stiže 15. marta

Škoda objavila teaser

Novi električni SUV stiže 15. marta

Teaser se fokusira na prednji dio električnog modela i otkriva siluetu koja je karakteristična za SUV. Primijećeni detalji uključuju prepoznatljiv potpis LED dnevnih svjetala i osvjetljeni Škodin logo koji krasi izvajanu haubu...

Škoda je objavila kratak video teaser nadolazećeg električnog SUV-a koji će biti predstavljen tokom godišnje konferencije za medije češkog proizvođača zakazane za 15. mart. Iako ime modela još nije otkriveno, spekuliše se da će novi električni kompaktni SUV biti nazvan Škoda Elroq. Škoda je najavila da će omogućiti "ekskluzivno zavirivanje u koncept dizajna za buduća električna vozila", koja se približavaju datumu proizvodnje. Očekuje se da će ovaj dizajnerski element postati uobičajena zajednička karakteristika svih budućih električnih vozila češkog brenda, uspostavljajući kohezivni porodični izgled.

 

 

 


Prema zvaničnim informacijama objavljenim prošle godine o Škodinom nadolazećem električnom asortimanu, Elroq bi trebao da se pojavi ove godine kao električni pandan modelu Karoq, kojeg pokreće motor sa unutrašnjim sagorijevanjem. Škoda ga opisuje kao "idealni porodični automobil" sa prostranom unutrašnjošću fokusiranom na praktičnost, a dužina će mu biti oko 4,5 metra. Elroq će se takmičiti sa modelima kao što je Peugeot E-3008, ali će takođe biti konkurentan i nadolazećim potpuno električnim nasljednicima modela Citroen C5 Aircross i Opel Grandland, koji se očekuju ove godine.

Datum objave: 08/03/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook