Naslovna > Automobili > Ford > B Max > Novi Ford B-Max

Geneva Motor Show 2012

Novi Ford B-Max

Nakon što je Ford na prošlogodišnjem Salonu autombila u Ženevi pokazao koneptnu verziju B-Maxa, ove godine biće premijerno prikazana produkcijska verzija koja će se na tržištu naći u toku ove godine

Manje od godinu dana trebalo je Fordu da od koncpta načini produkcijski B-Max, koji će biti prikazan na ovogodišnjem Salonu u Ženevi. Tranzicija iz koncepta u serijski model nije donijela neke značajne promjene, ali  produkcijski B-Max je dosta realniji nego koncepti. Uostalom, tako je u svim poređenjima koncept-produkcijski model.  Iz ove fotografije koju je zvanično objavio Ford, vidimo da je u odnosu na koncept, B-Max izgubio hromirani okvir na grilu, a ako se isti pojavi na nekom modelu sa većim paketom opreme, ne treba nas čuditi.

 

Kako se i očekivalo, na serijskom modelu pojavile su se ručke na vratima, kojih na konceptu nije bilo. Ono što je ostalo isto kao na konceptu je način otvaranja vrata. Drugi red vrata se otvara klizeći, zajedno sa C stubom koji je integrisan u vrata, što ostavlja dovoljno prostora za olakšan pristup zadnjoj klupi za putnike i prtljag. Ovom malom MPV-u jedan od najvećih konkurenata biće Opelova Meriva. Automobil je jedan od prvih Fordova opremljen potpuno novim 1,0-litarskim trocilindričnim EcoBoost agregatom sa turbopunjačem, koji će se nuditi u izvedbama od 100 i 125 KS. Pored njega u ponudi će biti i poznati Duratorq TDCi dizelaši.  „Ovo je novi automobil koji će odgovoriti na potrebe sve većeg broja kupaca koji žele više od svojih malih automobila“ – rekao je Stephen Odell, Predsjednik Uprave Ford Europe.  Ford B-Max na tržištima u Europi pojavit će se u toku ove godine. 

Datum objave: 01/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook