Naslovna > Vijesti > Novi Generalni Distributer za Mercedes-Benz, Daimler autobuse i FUSO u Bosni i Hercegovini

Daimler u Bosni i Hercegovini

Novi Generalni Distributer za Mercedes-Benz, Daimler autobuse i FUSO u Bosni i Hercegovini

U svom razvoju, Daimler AG konstantno provjerava i prilagođava strukturu distribucije maloprodaje i veleprodaje vozila...

Daimler AG je izabrao novog generalnog distributera za Mercedes-Benz putnička vozila, laka komercijalna vozila i kamione, kao i  Daimler autobuse i FUSO vozila u Bosni i Hercegovini. Od 1. Juna 2014. godine, Emil Frey Group će započeti svoj rad kao generalni distributer. Od tada, postojeći Mercedes- Benz dileri i servisni partneri će biti snabdjevani od te grupacije.

 

Krajem marta 2014. godine, ugovor sa bivšim generalnim distributerom Autoline d.o.o. je istekao. Dok Emil Frey u potpunosti ne preuzme poslovanje u junu, Mercedes- Benz direktni trgovac, STARline d.o.o. Sarajevo, će osiguravati distribuciju vozila i dijelova, i snabdjevat će servisne partnere u Banja Luci, Mostaru, Novoj Bili i Živinicama.

 

U svom razvoju, Daimler AG konstantno provjerava i prilagođava strukturu distribucije maloprodaje i veleprodaje vozila. Mercedes-Benz je pronašao snažnog partnera u Emil Frey Group, koji će iskoristiti puni potencijal premium tržišta u Bosni i Hercegovini, kako bi sačuvali poziciju Mercedes- Benza kao branda koji je prvi izbor, i kako bi jačali prodajne i servisne aktivnosti u cilju poboljšanja učinka Mercedes- Benza.

 

Emil Frey Group je jedna od vodećih grupacija dilera automobila u Evropi. To je švicarska kompanija, u porodičnom vlasništvu, osnovana 1924. godine od strane mehaničara, Emil Frey-a, sa sjedištem u Cirihu, Švicarska. Kompanija je uglavnom fokusirana na automobilski biznis, specijalizirana za veleprodaju i maloprodaju automobila, finansije, i logistiku vozila i dijelova.

Datum objave: 09/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook