Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Novi Grandland GSe „proizveden u Eisenachu”

75 milionti Opel

Novi Grandland GSe „proizveden u Eisenachu”

Novim Grandlandom GSe brand pokazuje kako se iznimno sportski užitak vožnje može odgovorno kombinovati s emocionalnim dizajnom i sveobuhvatnom svakodnevnom praktičnosti...

Godina 2022. svečana je godina u Opelu – brend sa sjedištem u Rüsselsheimu već slavi svoju 160. godišnjicu, zajedno s 30. rođendanom pogona u Eisenachu, a jedan od najpopularnijih automobila ovog proizvođača slavi 40. godina. Opel Corsa, koja je prodata u milionima primjeraka. Novi Opel može dodati još jedno značajno postignuće: brend s munjom dosegnuo je prekretnicu u proizvodnji proizvevši 75 miliona primjeraka. Vozila koja su inovacije uvijek činila pristupačnima širokom rasponu kupaca te time učinili ljude mobilnima. Visoko efikasni modeli koji kombinuju emocije i svakodnevnu praktičnost. Kao predstavnik 75 miliona Opelovih automobila, elektrifikovani, „jubilarni” Grandland GSe koji je lokalno bez emisija danas je izišao s proizvodne trake – Opel „proizveden u Eisenachu”. „75 miliona Opelovih vozila – stvarna prekretnica u Opelovoj proizvodnji automobila. Ta impresivna brojka pokazuje Opelovu važnu ulogu u demokratizaciji tehnologija i rješenja za mobilnost tokom decenija i u budućnosti. Redefinišemo mobilnost – s jasnim ciljem da do 2028. postanemo u potpunosti električni brend u Evropi, s automobilima koji nude užitak vožnje i odgovornost. Naši novi sportski i elektrifikovani modeli GSe još su jedan korak u tom smjeru”, izjavio je glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl.

 

 

 


Opel je nedavno objavio da će oživjeti GSe kao podbrend za dinamične, elektrifikovane modele, a GSe sada znači Grand Sport electric. Novi Opel Grandland GSe slijedi Astru GSe i Astru Sports Tourer GSe. To je plug-in hibrid visokih performansi s pogonom na sva četiri točka – pravi pionir u kompaktnoj klasi SUV-ova. Grandland GSe kombinuje 1,6 benzinski motor s turbopunjačem i dva elektromotora – po jedan na svakoj osovini – za snažnu izlaznu snagu sistema do 221 kW / 300 KS. Plug-in hibridni pogonski sklop čini Grandland GSe snažnim sportskim automobilom s pogonom na sva četiri točka s optimalnom trakcijom i najboljim ubrzanjem s mjesta u klasi. Ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže se za samo 6,1 sekundu, a maksimalna je brzina 235 km/h. Poput Astre GSe, preduslovi za posebno dinamičan i zabavan način vožnje Opel Grandlanda GSe leži u njegovom jedinstvenom kalibrisanju vješanja i upravljanja, s čvršćim oprugama i prigušivačima s tehnologijom KONI FSD (eng. Frequency Selective Damping).

Datum objave: 08/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook