Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Novi izgled bolida Oracle Red Bull Racinga za trku u Teksasu

F1

Novi izgled bolida Oracle Red Bull Racinga za trku u Teksasu

Francov pobjednički dizajn ističe hrabre i široke crvene, bijele i plave linije duž šasije i prednjih te zadnjih krila bolida RB19, upotpunjenih teksaškim zvijezdama. Ove sedmice, Franco je doputovao u Austin kako bi prisustvovao ekskluzivnom događaju i vidio svoj dizajn uživo. Takođe će biti prisutan pored same staze kako bi uživo pratio performanse bolida "u akciji"...

Oracle Red Bull Racing je ponovno iskoristio svoj bolid RB19 kao umjetničko platno za izražavanje kreativnosti svojih navijača. Za ovu sezonu već drugi put, jedan od bolida RB19 će biti ukrašen posebnim dizajnom odabranim od strane člana "The Paddocka", besplatnog programa vjernosti Oracle Red Bull Racinga. Ovaj dizajn će krasiti bolid koji je timu donio titulu prvaka konstruktora u 2023. godini na stazi Circuit of the Americas ovog vikenda. Oba bolida RB19 će se takmičiti na istoj stazi sa dizajnom koji je kreirao argentinski grafički dizajner Franco Cavallone. Njegov dizajn je odabran među 2.000 prijedloga koji su pristigli tokom Red Bullove kampanje "Make Your Mark", a za izbor ovog dizajna glasalo je skoro 25.000 obožavalaca tima.

 

 

 


Christian Horner, šef tima Red Bull Racinga, izrazio je uzbuđenje povodom razvoja ovog jedinstvenog takmičenja koje je vođeno od strane navijača i koje raste zajedno sa sportom Formule 1 i njihovim obožavaocima u SAD-u. Horner je pohvalio izvanredan rad Franca na dizajnu, ističući da automobil izgleda izvanredno i autentično prikazuje teksaške boje i kulturu. Takođe je napomenuo da tim ne čini često promene u dizajnu bolida, te da je posebno posebno što je ovaj dizajn kreirao timovske navijače. Istakao je i timsku odlučnost za osvajanjem prvenstva do kraja sezone, te se nada da će ovaj poseban dizajn donijeti uspeh, sličan onom ostvarenom u Majamiju, gdje su Max i Checo zauzeli prva dva mjesta na postolju. Raduje se tome da vidi šta su navijači pripremili za posljednju američku trku ove sezone, u Las Vegasu.

 


Pobjednik Make Your Mark Austin, Franco Cavallone, rekao je: "Trenutak kada su mi rekli da sam pobijedio bio je rolerkoster emocija, bio sam tako srećan. Sjećam se kada sam prvi put saznao za Make Your Mark, gledao sam drugi trening na Velikoj nagradi Miamija – bio je to prvi put da sam bio na trci – i otkrio sam da je Oracle Red Bull Racing dizajn dizajnirao neko iz Argentine, poput mene. Kad sam se vratio u hotel, istražio sam takmičenje i prijavio se za The Paddock te počeo dizajnirati svoju livreju za Austin. Razmišljao sam o Austinu i Circuit of the Americas i našao sam inspiraciju u prugama i zvijezdama te crvenim, bijelim i plavim crtama oko uglova staze. Čak sam razgovarao s Martinom koja je pobijedila na takmičenju u Miamiju za savjet. Ja sam slobodni grafički dizajner i ovo je vjerovatno najuzbudljivija stvar koju sam ikada dizajnirao! Kao san je da mi se ovo događa, vidjeti moj dizajn na automobilu biće najbolji dan ikada, jedva čekam da ga vidim na stazi."

Datum objave: 24/10/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook