Naslovna > Automobili > Audi > E-tron > Novi karavan obavijen velom misterije

Audi A6 Avant E-Tron Concept

Novi karavan obavijen velom misterije

Audi je najavom novog električnog koncepta probudio interesovanja obožavalaca velikih karavana...

Prije gotovo godinu dana, Audi je predstavio A6 E-Tron Concept u liftback stilu i sa dometom od preko 600 kilometara. „Koncept“ je ključna riječ u toj rečenici, iako bi i sama proizvodnja službeno trebalo da počne već ove godine. Po svemu sudeći uskoro bi mogli očekivati i Audi A6 Avant na elektični pogon. Da A6 Avant E-Tron dolazi znamo iz Audijevih najava na društvenim mrežama gdje su prikazane fotografije “iz sjenke” prepoznatljivog dugog krova uz samo ime modela u opisu. U pomenutoj objavi na Twitteru Audi nam je zagolicao misli nekim zumiranim detaljima ovog električnog karavana.

 

 

 

Sudeći po svemu u pitanju su sedmice, a možda i dani do njegovog pojavljivanja u javnosti. A6 E-Tron Concept je predstavljen publici u aprilu prošle godine, tako da je veoma moguće da će i karavan debitovati u istom mjesecu. Tom nadanju ide u prilog i činjenica da se tada održava 2022 New York Auto Show. Događaj počinje 15. aprila. Šta možemo očekivati od A6 Avant E-Tron Concept? Audiju u čast, glasine o novom modelu su sve samo ne tihe, te nam ne preostaje ništa drugo neko da posudimo informacije već postojećeg A6 E-Tron lifback-a.

 

U formi koncepta vozilo je posjedovalo veliku bateriju od čak 100 kWh. To je dovoljno da Audi tvrdi domet od 700 kilometara po WLTP standardima, dok isporučuje kombinovano 470 konjskih snaga koristeći dva motora za Quattro pogon. Pretpostavljamo da su ovi podaci dobra polazišna tačka za nadolazeći električni karavan. U svojoj najavi, Audi usmjerava ljude na specijalnu web stranicu koja prikazuje postojeći A6 E-Tron Concept, i to očigledno nije slučajno. Profil karavana svakako izgleda elegantno, ako tome dodamo i impresivan domet sa čak i skromnim električnim konjskim snagama iz koncepta liftbeka, Avant E-Tron bi mogao da opstane u budućnosti kao zabavna, porodična alternativa SUV-ovima. Svakako jedva čekamo da vidimo o čemu se radi.

Datum objave: 16/03/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook