Naslovna > Vijesti > Novi Mini stiže u novembru

Uskoro u prodajnim salonima

Novi Mini stiže u novembru

Mini za 2014. godinu zvanično će javnosti da bude predstavljen 18. Novembra u fabici Mini, koja se nalazi u Velikoj Britaniji…

Ukoro nam dolazi novi Mini. Zvanično će da bude predstavljen 18. novembra u Oxfordu, Velika Britanija. Izabrani datum nije slučajnost, s obzirom da je na taj isti dan 1906. godine rođen Alec Issigonis, čovek koji je zaslužan za nastanak originalnog Minija. Issigonis je svoj agilni mali gradski automobil sa poprečno postavljenim motorom i prednjim pogonom predstavio 1959. godine. 



Ovaj revolucionarni model koji je ubrzo postao jedna od automobilskih ikona 20. veka, bio je upečatljiv i po točkovima koji su postavljeni na samom krajevima vozila i po srazmerno velikom prostoru u kabini. Originalni model postavio je temelj za mnoge generacije malih automobila, kao i za savremenu inkarnaciju Mini - ja.



Nakon premijere u Velikoj Britaniji, novi Mini će tokom iste sedmice imati priliku da vide i posjetioci na međunarodnim sajmovima automobila u Los Anđelesu i Tokiju.  Novi MINI stiže u prodajne salone polovinom 2014. godine. 

Datum objave: 12/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook