Naslovna > Automobili > Nissan > X-Trail > Novi Nissan X-Trail pokazao svoje lice

Otkriven na sajmu automobila u Frankfurtu

Novi Nissan X-Trail pokazao svoje lice

Čini se kako je kompanija Nissan izuzetno tajanstvena, a to govori podatak da nisu otkrili ništa o ovom automobilu, čak ni negove dimenzije…

Nissan je za sajam automobila u Frankfurtu, koji je u toku, pripremio novog igrača, kojeg planira da prodaje u čak 190 zemalja širom svijeta. Riječ je o potupno novoj generaciji crossovera X-Trail, koji je još prošle godine najavila stufija HiCross.

 

Međutim, iako su mnogi očekivali da će saznati nešto više o performansama ovog automobila, čini se kako su japanci ipak poprilično škrti na informacijama. To nam govori i podatak da još uvijek ne znamo koji motori će da pogone ovaj crossover, a nisu se izjasnili ni o nivoima opreme koja će da bude dostupna u ovom modelu.

 

Čelnici Nissana čak i ne govore o dimenzijama ovog automobila. Jedino što je javnost uspjela da sazna jeste da će ovaj automobil na tržištu Evrope da bude ponuđen u dvije izvedbe -  sa pednjim pogonom i pogonom na sva četiri točka.

 

Novi Nissanov crossover biće dostupan i sa trećim redom sjedišta, ali i sa nizom sigurnosnih sistema, koji će uveliko da povećaju sigurnost ovog automobila, ali I njegovu udobnost. Pojavljivanje ovog crossovera na tržištu možemo da očekujemo već iduće godine, ali tačan datum se još uvijek ne zna. 

Datum objave: 12/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook