Naslovna > Vijesti > Novi operativni direktor

KIA

Novi operativni direktor

Michael Cole, dosadašnji direktor Kia Motors United Kingdom (KMUK), postao je novi glavni operativni direktor (COO) Kia Motors Europe (KME), glavne evropske podružnice ovog korejskog giganta, gdje danas nastupa svoj novi položaj.

Gospodin Cole se Kijinoj britanskoj podružnici pridružio u avgustu 2009. i doveo je do rekordne prodaje. Zajedno sa predsjednikom KME, Brandonom Yea-om pokušaće podignuti ionako visoku rast Kije u Evropi, a u Frankfurtu će naslijediti Paula Philpotta, koji se u julu vratio u Veliku Britaniju kao prvi nekorejski predsjednik ijedne Kijine podružnice u Evropi. 

 

Na svom novom položaju Cole će biti odgovoran za sve Kijine evropske operacije (prodaja, marketing i postprodaja) i brinuće za odnose između proizvodnih operacija u slovačkoj fabrici, gdje proizvode sve varijante cee'da, Sportaga i Vengu po najnovijim standardima kvaliteta, što Kiji omogućava da može u Evropi pružati najdužu 7-godišnju garanciju. Prilikom imenovanja gospodin Cole je pored zahvale svojoj sada već nekadašnjoj britanskoj ekipi rekao: “ S evropskim dizajnerskim centrom, predanim radom u R&D centru i proizvodnim kapacitetima u slovačkoj Žilini Kia je postavila čvrste temelje za izvanredne vrijednosti, najviši kvalitet i atraktivan dizajn.“ 48-godišnji Cole je oženjen i otac je dvoje djece. Diplomirao je iz računovodstva na oksfordskom univerzitetu Brookes. 10 godina se kalio u Fordu, a 1994. godine je otišao u Toyotu, gdje je 2006. postao operativni direktor, a dvije godine kasnije direktor prodaje, dok se nije 2009. pridružio Kiji.

Datum objave: 17/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook