Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover > Novi pogonski sklopovi za luksuznog SUV-a

Range Rover

Novi pogonski sklopovi za luksuznog SUV-a

Na fotografijama je zabilježeno testiranje novog Range Rovera, peta generacija ovog automobila očekuje se da bude predstavljena kroz nekoliko mjeseci...

Radovi na stvaranju nove generacije Range Rovera su u odmakloj fazi, ovo je jasno nakon najnovijih špijunskih fotografija. Automobil je još uvijek u potpunosti prekriven kamuflažnom maskom, ali može se primjetiti par interesantnih detalja, koji nam govore da je ovo testno vozilo pokretano od strane Plug-in hibridnog agregata. Detalji koji nam potvrđuju da je ovo zaista priključna, hibridna verzija luksuznog SUV –a su, jasno vidljivi čep za gorivo i priključak za punjenje, ovo takođe znači da će se novi Range Rover moći puniti iz kućnog sistema ili sa javne stanice za punjenje .Zatim,  kada se malo bolje obrati pažnja, na prednjem prozoru se uočava naljepnica "Hibridno električno vozilo".

 

 

 

 

 


Nova generacija koristiće elektro prijateljsku, MLA platformu a očekuje se da će paleta pogonskih jedinica biti veoma bogata i raznolika. Sa većim brojem motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, te hibridnih i električnih agregata. Takođe, očekuje se da će svaka verzija buduće generacije imati neki oblik električne podrške u okviru svog pogonskog sklopa.  Ono što je gotovo izvijesno još je to da će električni agregati biti jači i imati bolje performanse u odnosu na trenutnu ponudu. Obzirom na to da su testni automobili još uvijek veoma kamuflirani, službeno predstavljanje nove generacije može se očekivati krajem ove godine, ili, ono što je vjerovatnije, u prvih par mjeseci naredne 2022. godine. Za sada nema službenih informacija od koliko će se kretati cijene ovog luksuznog SUV-a.
 

Datum objave: 04/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook