Naslovna > Automobili > Opel > Meriva II > Novi prednji dio i novi pogonski agregati

2014 Opel Meriva

Novi prednji dio i novi pogonski agregati

LED tehnologija sada je dostupna za dnevna svjetla, kao i za zadnju svjetlosnu grupu...

Otkako se pojavila, Opel Meriva je izuzetno velika zvijezda, te standardni automobil među malim monocab modelima. Druga generacija predstavljena je još 2010. godine i tada je podigla standarde svojim inovativnim karakteristikama. Sve ovo navedeno učinilo je Merivu jedinstvenim šampionom na polju ergonomije.

Naime, nova Opel Meriva je nastavak prethodnog koncepta ojačan još boljim i kvalitetnijim elementima. Automobil je dobio novi prednji kraj, koji ima karakteristike Insignia modela, koji je poršle godine prikazan na sajmu automobila u Frankfurtu.  Ono što ju je karakteristalo i što Merivu sada čini još elegantnijom jesu hromirani prednji kraj i odličan dizajn svjetala.

LED tehnologija dostupna je za dnevna svjetla kao i za zadnju svjetlosnu grupu, što rezultira istim izgledom. Pored običnog izgleda, ono što je još karakteristično za Merivu jeste motor, koji je prve klase. Naime, nova Meriva posjeduje pogonski agregat nove generacije 1.6 CDTI koji je debitovao na moderu Zafira Tourer. Ovaj dizelaš dostupan je u varijanti sa 136 KS i 320 Nm obrtnog momenta.

 

Kao takav, ovaj motor troši oko 4,4 litre na pređenih 100 kilometara, odnosno 1,7 litara manje od svog prethodnika. Pored toga, dostupni su i benzinski motori kao i LPG varijante, koje su usaglašene sa Euro 6 propisima. Tu je i vrhunski, novi IntelliLink informaciono zabavni sistem sa lakom i brzom navigacijom, te glasovnom kontrolom. Ekran od 7 – inča je visoke rezolucije, i pruža korisnicam lak rad. On prikazuje slike kamere iza automobila.

 

Zahvaljujući svim ovim karakteristikama, Opel Meriva je još uvijek jedini mali monocab model, koji nudi 18-inčne točkove, te daje jedinstven stav i prisustvo na putu, čine se postavlja visoko iznad svoje konkurencije. 

Datum objave: 23/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook