Naslovna > Automobili > Hyundai > Bayon > Novi SUV korejskog brenda

Hyundai Bayon

Novi SUV korejskog brenda

Hyundai je potvrdio dolazak još jednog SUV-a pod nazivom Bayon, a novi model će se unutar crossover game smjestiti na početnu poziciju ispod Kone…

SUV porodica korejskog brenda dobiće još jednog člana pod imenom Bayon, potvrđeno je u Hyundaiju. Na evropsko tržište bi trebalo da stigne u prvoj polovini 2021. godine, a prodaja bi trebalo da počne u drugoj polovini iste godine. Iako Hyundai već ima svog predstavnika u SUV B segmentu pod nazivom Kona, Bayon bi ipak trebalo da se nađe na stepenici ispod pomenutog modela. Naziv je dobio po gradu Bayonne na jugozapadu Francuske, a zamišljen je kao nešto jeftinija alternativa Nissanovom Jukeu ili Seatovoj Aroni.

 

 


Za sada, jedina dostupna fotografija novog modela jeste zamračena zadnja strana automobila gdje se može vidjeti zadnja svjetlosna jedinica i oznaka ,,BAYON“. S obzirom na njegovu veličinu, očekuje se da će novi model dijeliti platformu i raspon pogonskih sklopova sa najnovijim i20 modelom. To bi značilo isključivo benzinski pogon i to 1,2-litarski četverocilindrični agregat sa 84 KS i 1,0-litarski trocilindraš sa blagom hibridnom tehnologijom i dvije izlazne snage, 100 i 120 KS. Kako ističu u Hyundaiju, korejski brend je uspostavio čvrste temelje na evropskom SUV tržištu, a lansiranjem novog modela kao ulazna tačka SUV B segmenta, dodatno će pokriti potražnju evropskih kupaca, te povećati ponudu ovog sve popularnijeg segmenta.

Datum objave: 25/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook