Naslovna > Automobili > Opel > Astra > Novi turbo motor sa 170 ks

Opel Astra

Novi turbo motor sa 170 ks

Novi 1,6 litarski turbo-benzinski motor ugrađivaće se u „hatchback“, te verzije sedan i karavan...

Opel je odlučio da nastavi sa procesom smanjenja potrošnje svojih automobila, i to veoma uspješno. Posljednji model koji je proizveden pod Opelovom dirigentskom palicom, poslednja generacija modela Astra, dobila je novi 1,6 – litarski turbo-benzinski motor, zavhvaljujući kojim će prosječno da troši manje od 6 litara.

 

Iako ima nešto manje ks u odnosu na prethodni motor od 180 ks, novi motor raspolaže sa obrtnim momentima koji je veći za 50 Nm. Motor je takođe uparen sa potpuno novom generacijom šestostepenog ručnog mjenjača.

 

Astra „heatchback“ sa novim motorom za samo 8,7 sekundi postiže ubrzanje od 100 km/h, a maksimalna brzina koju može da dosegne jeste 220 km/h, dok je kod sedana maksimalna brzina neprimjetno veća.  

 

Astra Sports Tourer sa ovim motorom, za 8,8 sekudni postiže ubrzanje do 100 km/h, a njena maskimalna brzina takođe iznosti 220 km/h.

 

Cijene Astre sa 1,6 SIDI Turbo motorom, kretaće se od 23.400 evra, a karavan će da b ude nešto skuplji i koštaće oko 24.500 evra. Cijene za naše tržište još uvijek nisu poznate. 

Datum objave: 17/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook