Naslovna > Automobili > Volkswagen > ID.2all > Novi Volkswagen koncept sa prostranim unutrašnjim prostorom poput Golfa

ID.2all

Novi Volkswagen koncept sa prostranim unutrašnjim prostorom poput Golfa

Osim ID.2all modela, Volkswagen planira lansirati niz drugih električnih vozila u skoroj budućnosti. Trenutno se priprema za lansiranje modela ID.3, kao i ID. Buzz s dužim međuosovinskim rastojanjem...

Volkswagen je predstavio konceptni model ID.2all, koji će biti dostupan za kupovinu u Evropi od 2025. godine. Riječ je o električnom vozilu koje će se prodavati po cijeni manjoj od 25.000 evra. ID.2all će biti jedan od deset novih električnih modela koje VW planira lansirati na tržište do kraja 2026. godine. Volkswagen tvrdi da će ID.2all biti prostran kao Golf, ali po cijeni pristupačan kao Polo. Automobil će koristiti najnoviju MEB Entry platformu i biće prvi ID model s prednjim pogonom. ID.2all je nešto kraći od Golfa, ali ima dovoljno prostora za putnike i teret, s kapacitetom prtljažnika od 490 do 1.300 litara. Ovo električno vozilo će biti pokretano snažnim električnim motorom od 222 KS, koji omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od sedam sekundi. Maksimalna brzina ovog automobila iznosi 160 km/h, a domet vožnje doseže do 450 kilometara.

 

 

 

 

Volkswagen očekuje da će automobil postati popularan izbor za kupce koji traže praktičan, prostran i ekonomičan električni automobil za svakodnevnu vožnju u gradskim sredinama. Volkswagenov novi konceptni model, ID.2all, predstavlja najavu novog dizajnerskog jezika brenda koji se oslanja na prepoznatljive elemente iz prošlosti. Na primjer, C stub koncepta inspirisan je prvim Golfom, s naglašenom ravnom bočnom konturom i prozorima koji slijede tu liniju. Između prednjih svjetala se proteže element koji prekriva cijelu dužinu vozila. Zadnja svjetla su jednostavna, a branik je naglašen crnim difuzorom.

 

 

Unutrašnjost ID.2all modela takođe je osmišljena u novom stilu. Infotainment sistem opremljen je 12,9-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, dok se ispod nalazi novi panel za kontrolu klima uređaja s osvijetljenim dugmadima. Rotaciono dugme na centralnoj konzoli kontroliše glasnoću, a za meni se brine posebno dugme. Upravljač ima jednostavan raspored kontrola, s jednim rotirajućim dugmetom i dvije tipke na obje strane.

 

 

 

Volkswagen nastoji nastaviti svoje putovanje prema elektrifikaciji svoje ponude, kako bi se pripremio za budućnost u kojoj će električna vozila postati sve popularnija među potrošačima.
 

Datum objave: 16/03/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook