Naslovna > Automobili > BMW > X5 > Novi X5 na testnim stazama
FOTO GALERIJA (6)

BMW

Novi X5 na testnim stazama

Automobil je provjeren na hladnoću i zimske uslove ali i na pješčanu podlogu i paklene vrućine. Serija testova odrađena je u Švedskoj, Francuskoj, Njemačkoj te Južnoj Africi i SAD-u...

Kompanija BMW uveliko je počela testiranje prototipa svoje nove generacije modela X5 čiji skori dolazak je i nedavno službeno potvrđen. Naime, bavarski proizvođač novi model X5 testirao je u različitim klimatskim uslovima i po najrazličitijim terenima. Tako je ovaj model provjeren na hladnoću i zimske uslove ali i na pješčanu podlogu i paklene vrućine. Serija testova odrađena je u Švedskoj, Francuskoj, Njemačkoj te Južnoj Africi i SAD-u. Upravo fotografije sa jednog od ovih tetiranja dospjele su u javnost.

 

 

Prema onom što se može zaključiti X5 je prošao kroz sve moguće terene a sve u cilju da finalni proizvod bude neprikosnoven. Prema onom što je do sada poznato X5 imaće novi sistem ovjesa, platformu i putnički paket. Kako su najavili u BMW moguće je da sistem ovjesa bude podesiv tako da će se moći prilagođavati svim podlogama ali pri tome ostati stabilan i udoban za vožnju. Službene informacije o izgledu unutrašnjosti kao ni samoj motorizaciji još nema. Pretpostavlja se da će ovaj model ponuditi nekoliko benzinskih i dizelskih turbo motora, počevši s dvolitarskom jedinicom. Kasnije će kupcima postati dostupna i plug-in hibridna verzija. Vrh ponude će činiti X5 M koji će stići neko vrijeme iza standardnih izvedbi, a trebao bi je pokretati 4,4 litarski V8 pogonski agregat snage oko 600 ks. X5 službenu premijeru vjerovatno će imati na Sajmu automobila u Parizu. 

Datum objave: 24/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook