Naslovna > Automobili > Kia > EV6 > Novine na sajmu IAA Mobility u Minhenu

Kia EV6

Novine na sajmu IAA Mobility u Minhenu

Kia će tokom nedjelje automobila IAA u Minhenu, koji se do pandemije koronavirusa u nešto drugačijem formatu održavao u Frankfurtu, predstaviti novosti na području elektrifikacije...

Na ovom salonu, koji je ove godine nakon promjene lokacije po prvi put namijenjen mobilnosti i trajaće od 7. do 12. septembra, globalnu premijeru doživjet će plug-in hibridna verzija potpuno novog Kia Sportaga (PHEV). Plug-in hibridni Sportage se temelji na prvoj evropskoj izvedbi Sportaga u 28-godišnjoj istoriji ovog vrlo uspješnog modela. Sportage PHEV će privlačiti ljude koji žele prijeći na struju, a ujedno uživati u praktičnosti i obliku novog urbanog sportskog terenca. PHEV izvedbu pokreće 1,6-litarski T-GDI motor, elektromotor s trajnim magnetom s kapacitetom od 66,9 kW i litijum-jonski polimerni baterijski sklop kapaciteta od 13,8 kWh.

 

 

 

 

 


Kia će na salonu prvi put predstaviti model EV6, utjelovljenje nove Kie. Visokotehnološki BEV razvijen je s ciljem uklanjanja svih prepreka koje spriječavaju masovniji prelazak na struju. EV6 će nuditi vrlo brzo punjenje, pristup do razgranate mreže punionica, impresivno dug domet i najprostraniju unutrašnjost u svom razredu. EV6 će kupcima omogućavati najbolje iskustvo električnog vozila, koji će po pitanju troškova vlasništva i pristupačnosti biti ravnopravan benzinskom ili dizelskom vozilu, ali s puno manjim ugljeničnim otiskom. Posjetioci salona IAA Mobility moći će pogledati Kijin izložbeni prostor  na Odeonsplatzu, gdje će zahvaljujući virtualnoj realnosti (VR) moći detaljnije isprobati EV6 i naravno izbliza upoznati novog Sportaga PHEV i novi EV6.

Datum objave: 25/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook