Naslovna > Automobili > Ford > Kuga > Noviteti i osvježenja iz Fordove ponude u SUV segmentu

Ford BiH

Noviteti i osvježenja iz Fordove ponude u SUV segmentu

U Fordovim salonima u BiH moguće je shodno potrebama izabrati različit tip automobila, a cjelokupnu gamu modela krunišu nagrađivani agregati i visokotehnološki hibridni sistemi...

Bh tržište automobila, danas, pokazuje da sve veći rast prodaje i popularnost, ima upravo segment crossosvera i SUV-a. Stoga Ford u ovom segmetu donosi pravu novu energiju, predstavljajući potpuno novu Ford Pumu. Nekada je prva Ford Puma bila kompaktni kupe, a sada sa elegantnim i sportskim SUV proporcijama predstavlja utjelovljenje novog Fordovog pravca. Ponuda  naprednih i više puta nagrađivanih EcoBoost benzinskih motora ukopljenih u modernu hibridnu tehnologiju upravo počinje sa Pumom.

 

 


Nova Ford Kuga ima sve karakteristike jednog SUV-a, ali se jednako dobro snalazi i u gradu. Fordov pristup znatno je usmjeren na udobnost vozača i putnika tako da nova Kuga pruža vrhunsku udobnost i niz naprednih tehnologija već u startnom paketu opreme. Kupci će biti oduševljeni širinom ponude uz izbor pet različitih izvedbi agregata koji idu u korak s vremenom: dizelski EcoBlue motor, benzinski EcoBoost motor, dizel EcoBlue blagi hibrid (mHEV), potpuno hibridni pogonski sklop (FHEV) s benzinskim motorom, te Plug-In hibrid (PHEV) s benzinskim motorom.

 

 


Osvježen i istinski SUV kompaktnih proporcija, Ford Ecosport sa svojim sofisticiranim dizajnom plijeni veliku pažnju. Povišen položaj daje vozaču impresivan pogled na cestu i sve u okruženju, tako da gradske gužve i uska parking mjesta ovaj hrabri SUV prihvata s oduševljenjem i svojevrsnim izazovom.


Potpuno novi Ford Explorer predstavlja prekretnicu u izvrsnosti u SUV segmentu. Pažljivo je dizajniran da u komforu i stilu osvaja svijet, a omogućava udobnu vožnju do sedam osoba. Na bosanskohercegovačkom tržištu gorostasni Explorer dostupan je za narudžbu sa automatskim mjenjačem sa 10 brzina i benzinskim motorom 3.0l EcoBoost PHEV 450 LE sa pogonom na sva četiri točka.


Sve modele iz Ford SUV segmenta svi zainteresovani mogu isprobati i ocijeniti sami zakazivanjem testne vožnje u Ford Store-u u Sarajevu, jer to može biti prvi i ujedno ključni korak pri odabiru i kupovini automobila s vrha ponude u ovom sve popularnijem segmentu na tržištu.

Datum objave: 08/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook