Naslovna > Automobili > Lada > Niva > Novo lice ruskog terenca

Lada Niva

Novo lice ruskog terenca

Čuveni ruski terenac će se ubuduće prodavati pod nazivom Lada Niva sa kojim je stekao popularnost širom svijeta, a naziv Chevrolet Niva od sada postaje dio istorije. Ruski proizvođač AvtoVAZ je objavio fotografije Nive sa izmjenjenom maskom hladnjaka sa ovalnim logom kompanije...

Krajem prošle godine ruski proizvođač je otkupio 50% učešća američke kompanije u udruženom projektu GM-AvtoVAZ, a u aprilu ove godine kompanije je promijenila naziv tako da se ovaj automobilski proizvođač na tržištu predstavlja kao Lada West Togliatti JSC. Zadnjih šest mjeseci Niva se proizvodila pod starim imenom i Chevroletovom oznakom, iako AvtoVAZ još od februara knjiži ovaj model u svoje prodajne rezultate. Međutim, od sada se Lada Niva vraća svojim korijenima i postaje zvanično član porodice ove čuvene ruske kompanije.

 

 

 

 

Što se tiče Nive, većih izmjena na ovom vozilu nije bilo i prema tehničkim listovima sve karakteristike ostaju nepromjenjene. Ladu Nivu pogoni 1,7-litarski agregat od 80 KS uparen sa petostepenim manuelnim mjenjačem koji prenosi snagu na sva četiri točka. AutoVAZ nije objavio pakete opreme i cijene primjeraka, ali je sasvim sigurno da će se u prodaji naći i posebne varijante za off road vožnju. Ruski proizvođač će u ponudi zadržati klasičnu, dobro poznatu Nivu 4x4 koju će nuditi uporedo sa novim modelom, koji se između ostalog bazira na Daciji Dauster.

Datum objave: 13/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook