Naslovna > Automobili > Jaguar > F-Pace > Novo odijelo luksuznog crossovera

Jaguar F-Pace

Novo odijelo luksuznog crossovera

Jaguar je odlučio da evropskim kupcima ponudi novu verziju F-Pace modela, riječ je o Black (crnoj) varijanti R-Dynamic linije popularnog crossovera...

Nova crna verzija iz proširene linije F-Pacea prema dostupnim fotografijama je dominantno crnog izgleda, sa većim brojem različitih nijansi ove boje, na različitim dijelovima vozila, te sa ponekim detaljima drugih boja, koji razbijaju potencijalnu monotoniju. Između ostalog ovaj model posjeduje blistavo crne detalje, kojima su obojeni pojedini dijelovi, poput retrovizora, rešetke i maske hladnjaka, bočnih prozora, otvora na branicima, stražnjeg poklopca, i krovnih šipki. Crni F-Pace se vozi na 20-inčnim tamnim naplatcima, sa crvenim kočionim klještima, koja su upečatljiva obzirom da svojom bojom odskaču od ostatka vozila.

 

 

 

 

 

Takođe, ovaj model posjeduje i fiksni panoramski krov, te staklo za privatnost. Paleta pogonskih jedinica i za ovu verziju standarno je široka. Tako će ispod poklopca motora biti 2,0-litarski turbodizelski četverocilindrični motor snage 161 KS ili 201 KS, 2,0-litarski četvorocilindrični motor s turbopunjačem na benzinski pogon, snage 247 KS, a plug-in hibridna verzija pogonskog agregata ima 399 KS. Svi oni imaju pogon na sve točkove i osmostepeni automatski mjenjač. Pored R-Dynamic klase, tamno odijelo dobiće i F-Pace SVR linija. Slično kao i kod prethodne verzije iz teksta, i ovaj model će imati blistavo crne detalje na pojedinim dijelovima. Između ostaloga okvir maske hladnjaka, rešetke na poklopcu motora, otvore na prednjem braniku, obloge pragova, i stražnji poklopac Model se vozi na točkovima od 22 inča u sjajnoj crnoj boji i sa umetcima od satenske sive boje. Za sada nema tačnog datuma kada će ova „gospoda u crnom“ da bude zvanično predstavljena, niti kada će biti dostupna na tržištu starog kontitnenta. Cijena će se kretati u zavisnosti od pogonskih jedinica, sa početnom sumom od 55.000 eura.

Datum objave: 16/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook