Naslovna > Automobili > Citroen > C4 > Obilježili dan planete Zemlje

Citroen i DM green city project obilježili dan planete Zemlje

Obilježili dan planete Zemlje

Ovoj važnoj manifestaciji pridružila se i marka Citroen, u sklopu svoje strategije brige za okolinu. Tako je na Cvjetnom trgu izložen Citroën C4 Aircross, na hrvatskom tržištu dostupan sa štedljivim benzinskim i HDi motorima sa Stop & Start tehnologijom, koja dodatno smanjuje potrošnju i emisiju štetnih plinova...

U subotu 20. aprila, na Cvjetnom trgu u Zagrebu obilježen je Dan planete Zemlje u sklopu dm green city projecta. Događaj je organizirala kompanija dm, zajedno s učenicima eko škola, građanima i brojnim poznatim gostima.

 

Ovoj važnoj manifestaciji pridružila se i marka Citroen, u sklopu svoje strategije brige za okolinu. Tako je na Cvjetnom trgu izložen Citroën C4 Aircross, na hrvatskom tržištu dostupan sa štedljivim benzinskim i HDi motorima sa Stop & Start tehnologijom, koja dodatno smanjuje potrošnju i emisiju štetnih plinova.CITROËN u Hrvatskoj također nudi i dizelski hibridni Citroën DS5 Hybrid4 Airdream, koji koristi tehnologiju hibridnog dizela, koja kombinira dizelski i električni motor, pogon na sva četiri točka, 200 ks i emisiju od samo 104 g CO2/km. U ponudi je i potpuno električni Citroën C-Zero, koji omogućava tihu i ugodnu vožnju, a sve to uz 0 emisije štetnih plinova.  

 

Proslavu je u ime Grada otvorio Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoline i održivi razvoj, a dm green city project podržao je i gradonačelnik Milan Bandić. Zamjenik ministra zaštite okolinei prirode Hrvoje Dokoza i pjevačica Nina Badrić učenicima eko škola dodijelili su nagrade za najbolje likovne uratke.

Datum objave: 23/04/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook