Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Objavljene fotografije kamufliranog GTI Mk8.5

Volkswagen Golf

Objavljene fotografije kamufliranog GTI Mk8.5

Iako tehničkih podataka još nema dostupnih, jasno je da će redizajnirani GTI zadržati isti 2,0-litarski petocilindarski motor kao pogonsku jedinicu. Međutim, važno je napomenuti da neće biti dostupne opcije s manuelnim mjenjačem...

Volkswagenov Golf obilježava svoj 50. rođendan ove godine, a proslava počinje s predstavljanjem osvježene verzije osme generacije modela. Volkswagen je nedavno podijelio kamuflirane slike redizajniranog Golfa Mk8.5 GTI, što ukazuje na pažljivo osluškivanje kompanije iz Wolfsburga prema povratnim informacijama korisnika. Očigledan primjer toga su fizička dugmad na upravljaču, u suprotnosti s haptički osjetljivim dugmadima koje je "Osmica" imala pri lansiranju i koje su naišle na oštre kritike. Takođe, Volkswagen je unaprijedio infotainment sistem, koji sada uključuje veliki ekran smješten u sredini armaturne ploče.

 

 

 

Ovaj ekran sada ima osvijetljene klizače za lako podešavanje glasnoće zvuka ili temperature tokom noći.
Njemački gigant je pripremio određene promjene na eksterijeru, uključujući blago redizajniran prednji dio s "oštrijim" branikom, koji se čini da sada sadrži osvijetljenu liniju pune dužine. Nepotvrđene informacije sugerišu da su implementirana nova zadnja svjetla, zajedno s izraženijim difuzorom na zadnjem dijelu. Takođe, čini se da je automobil opremljen Akrapovič izduvnim sistemom, slično kao i model GTI Clubsport 4S.

Datum objave: 09/01/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook