Naslovna > Automobili > Peugeot > Rifter > Od sada i u električnoj izvedbi

Peugeot e-Rifter

Od sada i u električnoj izvedbi

Peugeot nastavlja svoj pohod na svjetsko tržište električnih vozila, a kao dio pohoda nametnuo se i Rifter koji je od sada dostupan sa potpuno električnim motorom...

Budući da je zadržao sve izvorne kvalitete i vozna svojstva i usto omogućuje vožnju bez emisija štetnih plinova u gradskim zonama, novi PEUGEOT e-RIFTER zadovoljiće sve vaše potrebe svojom prostranom unutrašnjosti obogaćenom vrhunskim tehnologijama, a tu je i novi digitalni PEUGEOT i-Cockpit. Peugeot Rifter razvijen je na modularnoj platformi s različitim opcijama snage EMP2 (Efficient Modular Platform) i ima 100 % električni motor najveće snage od 100 kW i najvećeg okretnog momenta od 260 Nm s trenutnim odzivom koji je dostupan već od samog kretanja, bez vibracija, bez buke, bez promjene stepena prenosa, bez neugodnih mirisa i, naravno, bez emisije CO2. Dvije izvedbe (Standard i Long) dostupne su s litij-ionskom baterijom (18 modula) kapaciteta 50 kWh koja omogućuje domet do 280 km ovisno o verziji, načinu vožnje i u skladu s postupkom homologacije WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures).

 

 


Kad je riječ o vozačevu mjestu, redizajnirana je središnja konzola pa se sada na njoj nalazi: savršeno uklopljena nova ergonomska ručica automatskog mjenjača „e-Toggle” koja omogućuje odabir funkcija Park / Reverse / Neutral / Drive i Brake, komanda za odabir jednog od tri načina vožnje i pretinac u kojem se nalazi ugrađeni punjač za pametni telefon. Novi e-Rifter nudi na izbor 3 načina vožnje koji se biraju pomoću komande za odabir načina vožnje: Eco (60 kW, 190 Nm): za optimalni domet te ugodnu i mirnu vožnju, Normal (80 kW, 210 Nm): optimalno za svakodnevnu vožnju, Power (100 kW, 260 Nm): optimizuje vozna svojstva pod velikim opterećenjem.

 


Peugeot i-Cockpit obogaćen je novim tehnološkim dostignućima, pa tako sada nudi dvije nove instrument ploče kako bi vozač na raspolaganju imao sve informacije potrebne za dobro upravljanje potpuno električnim vozilom. Možete odabrati potpuno digitalnu instrument ploču (koja se pojavljuje prvi put u segmentu jednovolumena) s digitalnim zaslonom visoke rezolucije od 10". Grafički dizajn prikaza podataka u potpunosti je modernizovan u skladu s najnovijim tehnološkim dostignućima marke PEUGEOT te se može u potpunosti podesiti i personalizovati. Instrument ploča ima nekoliko načina prikaza koji se mogu odabirati pomoću točkića na upravljaču, čime se vozaču omogućuje da oblikuje svoj PEUGEOT i-Cockpit® u skladu s vlastitim željama.


Novi PEUGEOT e-RIFTER sjedinjuje kompaktne vanjske dimenzije s maksimalnom zapreminom tovarnog prostora, a baterija je ugrađena ispod podnice tako da ni na koji način ne utiče na prostranost. Takvim se položajem baterije (koja je povezana s platformom EMP2) zadržava i čvrstoća vozila koja garantuje užitak i udobnost u vožnji baš kao i na izvedbama s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem zahvaljujući optimalnoj raspodjeli mase. Savršena udobnost ovjesa ista je kao na izvedbama s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem kako bi se postigla vrhunska vozna svojstva. Dostupan je u dvije izvedbe te može imati 5 i 7 sjedišta u svakoj od dvije dužine Standard (4,40 m) i Long (4,75 m). U manjoj izvedbi dužina je povećana i u međuosovinskom razmaku i prevjesu, čime se postiže idealna prostranost. Prtljažnik vozila PEUGEOT e-RIFTER može imati zapreminu od 775 litara ispod police u izvedbi Standard s 5 sjedišta pa sve do maksimalnih 4000 litara ispod krova s preklopljenim sjedištima u izvedbi Long.


Uspon u višu klasu novog e-Riftera naglašen je sa 4 nivoa opreme: ACTIVE PACK (električna parkirna kočnica / klizna vrata / klima-uređaj s ručnim upravljanjem / paket za sigurnost / radio s Bluetoothom / klupa sklopiva u omjeru 2/3 – 1/3), ALLURE - ACTIVE PACK + (sistem za pomoć pri parkiranju unazad / odbojnici u boji karoserije s kromiranom prednjom maskom / preklopiva suvozačeva sjedala u prednjem dijelu / paket za sigurnost Plus), ALLURE PACK - ALLURE + (digitalni i-Cockpit® / 16-inčni aluminijski naplatci / krovni nosači / ekran osjetljiv na dodir od 8" s funkcijom zatamnjenja / upravljač presvučen kožom / Visio Park 1 / dodatno zatamnjena stakla / stražnje staklo koje se može otvoriti, GT - ALLURE + (posebni 17-inčni aluminijski naplatci / stilske karakteristike izvedbe GT / dvozonski automatski klima-uređaj / zasebna stražnja sjedala / otključavanje i pokretanje bez ključa.

Datum objave: 17/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook