Naslovna > Automobili > Jaguar > F-Type > Od sada i u verziji Club Sport

Jaguar F – Type

Od sada i u verziji Club Sport

Jaguar navodi kako će verzija Club Sport do 100 km/h stizati za samo 3,5 sekundi…

Kompanija Jaguara izdala je zvanično saoštenje, u kome navode kako će uskoro biti proširena ponuda modelske serije F – Type i to poptuno novom varijantom. Radi se o modelu F – Type Club Sport koji će predstavljati vrhunac ponude serije F – Type. Naime, svojim klijentima Jaguar je trenutno ponudio najsnažniju verziju pod nazivom F – Type R Coupe, koja iz mjesta mirovanja do “stotke” sitže za manje od 4 sekunde, te postiže maksimalnih 300 km/h.

 

Međutim, sa dolaskom ove nove, najavljene verzije, F – Type Club Sport, ovo će da bude dugačije. Na mjesto najjačeg staće neko drugi! Jaguar navodi kako će Club Sport do 100 km/h stići za 3,5 sekundi. Masa automobila biće smanjena, pa će tako Club Sport težiti 1.465 kilograma, odnosno biće za 200 kilograma lakši od F – Type R Coupe.

 

 

 

 

 

 

 

Masa će biti smanjena zahvaljujući ugranji izuzetno laktih materijala, kao i eleminiacijom sve nepotrebne opreme. Jaguar planira da ugradi i sportska sjedišta od karbonskih vlakana. Snaga 5.0 V8 motora iznosiće oko 550 KS, a maksimalni obrtni momenat iznosiće 680 Nm.

Datum objave: 02/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook