Naslovna > Automobili > Nissan > GT-R > Od sada sa 570 konjskih snaga

Nissan GT-R Nismo

Od sada sa 570 konjskih snaga

Kada se u javnosti pojavila informacija da će Nissanov Nismo GT-R biti najbrži serijski automobil koji je ovaj brend ikada napravio, sada se zvanično i zna koliko će imati konjskih snaga...

Još krajem mjeseca februara ove godine, u javnosti je “procurila” vijest da Nissan radi na Nismo GT-R modelu, koji bi trebao da bude najbrži automobil koji je ovaj brend ikada proizveo. Tada nismo sa sigurnošću mogli da tvrdimo sa koliko konjskih snaga će ovaj automobil da raspolaže, ali upravo ta vijest je prije samo nekoliko dana preplavila internet.

 

Naime, novi Nissan GT-R Nismo ispod svog poklopca motora imaće dobro poznati 3,8 litarski V6 biturbo motor, koji će da raspolaže sa 570 KS. Uz jači motor, ovaj automobil će da dobije i još neke novine, između ostalog i oštruju upravljivost.

 

Svi oni koji ga sa nestrpljenjem iščekuju, moraće da sačekaju još nešto manje od pola godine. Naime, ovaj automobil zvanično će da bude predstavljen na ovogodišnjem Tokio Motor Show-u, koji je zakazan za 23. novembar ove godine. 

Datum objave: 21/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook