Naslovna > Auto moto sport > Odličan početak za Raikkonena

F1

Odličan početak za Raikkonena

Jučer su u španskom Jerezu vozači Formule 1 počeli prva testiranja novih bolida, a u svemu se najbolje snašao povratnik Raikkonen

Majstor je majstor! Dvije godine van svijeta F1 nisu omele Raikkonena da pokaže šta zna i umije na jučerašnjem, prvom danu testiranja novih bolida. Finac je u novom Lotusovom bolidu bio najbrži ispred Paul di Reste u Force Indiji. Kimi je na samom početku testiranja postavio vrijeme, koje je do kraja dana bilo neoborivo. Nakon testiranja, bio je prilično hladan.

 

„Nije važno najbolje vrijeme na testiranju. Da je ovo GP vikend, naravno da bih bio zadovoljan, ovako mi je svejedno. Važno je da mi je bolid „legao“. Imao sam mnogo gorih iskustava sa prvim susretom sa bolidom, ovo je bilo dobro, iako ćemo morati raditi na još nekim stvarima.“ – rekao je Kimi. Vozači su jučer na početku testiranja prvo vozili spore krugove, kako bi prikupili podatke o ponašanju bolida te iste uporedili sa onim koje su dobili u testnim tunelima. Nakon toga stvari su se ubrzale i pored Lotusa, vrlo dobro je izgledao i bolid Force Indije, koji je iza ostavio McLaren i Red Bull u kojem je bio Webber. Danas je drugi dan testiranja, a za upravljačima bolida sjedit će skoro isti vozači kao i jučer, što znači da nećemo vidjeti aktuelnog svjetskog šampiona Vetela ni danas. 

Datum objave: 08/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook