Naslovna > Automobili > Opel > Insignia > Odraz samog vrha ponude

Nova Opel Insignia

Odraz samog vrha ponude

Nova Insignija nudi cijeli niz naprednih opcija, uključujući ultramoderne pomoćne sisteme namijenjene vozaču, revolucionaran informacijsko-multimedijski sistem, kao i bogatu standardnu opremu te cijeli niz dodatne opreme...

Kao odraz statusa Opelovog modela sa samog vrha ponude, nova Insignija nudi cijeli niz naprednih opcija, uključujući ultramoderne pomoćne sisteme namijenjene vozaču, revolucionaran informacijsko-multimedijski sistem, kao i bogatu standardnu opremu te cijeli niz dodatne opreme. U nastavku donosimo izbor opreme koja čine Insigniju još privlačnijom kupcima.

 

Aktivni zatvarač za vazuh donjem dijelu prednje maske modela 2.0 CDTIs motorima snage 88 kW/120 KS, 103 kW/140 KSi 120 kW/163 KS. Pomoću njega se smanjuje koeficijent otpora vazudha i smanjuje potrošnja goriva i emisija CO2– automatski se zatvara otvor za zrak i tako se sprječava turbulencija.

 

Prilagodljivi 4x4 pogon na sve točkove sa stražnjim elektroničkim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem (electronic limited-slip differential, eLSD) neprimjetno raspodjeljuje snagu od 0 do 100% između prednje i stražnje osovine te između zadnjih točkova.

 

Prilagodljiva prednja svjetla (AFL+), biksenonska prednja svjetla s brojnim automatskim funkcijama poput pomoći prilikom korištenja dugih svjetala(HBA),automatskog podešavanja visine prednjih svjetala, svjetla za dnevnu vožnju(DRL)i stražnja svjetla s LED tehnologijom te sustav čišćenja prednjih svjetala.

 

Sistem  vadzušnih jastuka s prednjim vazdušnim jastucima (višefaznim), bočnim vazdušnim jastucima za vozača i suvozača te prednjih i stražnjih vazdušnih  zavjesa.

 

Sistem kočenja bez blokiranja (ABS)s kontrolom kočenja u zavojima (CBC) i pomoći prilikom kočenja.

 

Zvučni sistem Bose s maksimalno devet zvučnika i dva subwoofera (zavisno od karoserijskoj izvedbi), četiri širokopojasna zvučnika, zvučnika za srednje visoke tonove, dva zvučnika za visoke tonove i digitalni procesor zvuka.

 

Digitalno emitiranje zvuka DAB+

 

Električna parkirna kočnica (EPB)s pomoći prilikom kretanja na uzbrdici(HSA) uz ručni mjenjač.

 

Elektronička raspodjela sile kočenja (EBD)

 

Dvozonska elektronička kontrola klimatizacije(ECC)s automatskom raspodjelom vazdušne struje, pojedinačnom kontrolom klimatizacije za vozača i suvozača te senzorom vlažnosti.

 

Elektronički program stabilnosti plus (ESPPlus)

 

Klizni pod utovarnog prostoraFlex Floor (za Sports Tourer)

 

Premium podvozje FlexRide s prilagodljivim prepoznavanjem stila vožnje i tri načina rada: Standard, Sport i Tour, uključujući elektroničku kontrolu amortiziranja, servo upravljanje osjetljivo na brzinu, umreženi svi sistemi  za voznu dinamiku i 10 mm spuštena karoserija (za pogon na sve točkove i paket opreme Sport).

 

Prednja kamera (druga generacija) uključujući očitanje udaljenosti spram vozila ispred u sekundama te upozorenje na mogući frontalni sudar(FCA) s audiovizualnim signalom, pomoć prilikom prepoznavanja saobraćajnih znakova (TSA) i upozorenje prilikom napuštanja prometne trake (LDW). Sve je to dostupno s prilagodljivim tempomatom (ACC)za punu brzinu temeljenim na radaru, koji održava unaprijed odabranu sigurnosnu udaljenost od vozila ispred i automatski usporava vozilo kada je potrebno. U kombinaciji s automatskim mjenjačem ACC sada može i posve zaustaviti vozilo i automatski ga ponovno pokrenuti.

 

 

Grijani upravljač presvučen kožom

 

Nezavisni grijač automobila s daljinskim upravljačem, aktiviranjem s tajmerom i automatskim aktiviranjem kad je automobil u pogonu.

 

Sistem otključavanja i pokretanja vozila „otvaranje bez ključa“

 

Kožne presvlake,perforirane, crne ili krem boje s grijanjem i ventilacijom sjedišta, kožnom kuglom na mjenjaču i središnjim naslonom za ruku na stražnjem sjedištu. Posve kožna oprema uključuje premium kvalitetnu Nappa kožu u boji Indian Night (crna) ili Brandy (konjak) za sjedala, naslone za glavu, prednje i stražnje središnje naslone za ruku i umetke na vratima. Na sjedalima su prošivi u boji kašmira.

 

Štedljiva LED svjetla za dnevnu vožnju (DRL)

 

Lagani aluminijumski naplatci raznih dizajna i veličina od 16 do 20 inča u promjeru.

 

Informacijsko-multimedijski sistem Navi 900 IntelliLink kojim se upravlja putem dodirnog ekrana u boji dijagonale osam inča, putem touchpada s prepoznavanjem slova, kontrolama na upravljaču ili govornim naredbama.Odabrani sadržaji s pametnog telefona prenose se putem Bluetootha; 2D i 3D navigacijske karte, planovi gradova preko 30 evropskih država.

 

Pomoć prilikom parkiranja otkriva odgovarajuća parkirna mjesta, izračunava optimalnu putanju i vodi vozača prilikom parkiranja pomoću audiovizualnih uputa.

 

Parkirni senzori koji računaju udaljenost sprijeda i straga prilikom parkiranja i upozoravaju zvučnim signalom upozorenja.

 

Sustav otpuštanja papučica (PRS)

 

Panoramski klizni/nagibni krovni prozor s električnim podizačima stakla s unaprijed postavljenim funkcijama i smještajem spojlera za prednji dio te električni podizač štitnika za sunce.

 

Električno podizanje poklopca prtljažnika s programibilnom visinom otvaranja i daljinskim upravljanjem putem gumba na ključu, prekidača na vozačevim vratima ili putem touchpada na poklopcu prtljažnika (samo za Sports Tourer).

 

Premium sjedala s certifikatom AGR-a(Aktion Gesunder Rücken e.V. – Kampanja za zdravija leđa) za vozača i suvozača s raznim mogućnostima električnog podešavanja, elektropneumatskom potporom lumbarnog dijela leđa i proširivim sjednim djelom, kao i aktivnim naslonima za glavu podesivim po visini i nagibu.

 

Sustav brzog grijanja koji se kontrolira elektronički za odmrzavanje vjetrobranskog stakla i brzo grijanje kabine.

 

Stražnja kamera (RCA)na zaslonu na središnjoj konzoli pokazuje područje iza vozila kad se vozilo ubaci u brzinu za vožnju unatrag.

 

Grijanje sjedala u više faza za vozača i suvozača.

 

Šest senzora u stražnjem odbojniku temeljena na radaru za sljedeće značajke:

-       upozorenje na promet iza vozila (RCTA)aktivira se prilikom vožnje unatrag i audiovizualno upozorava vozača na promet koji se približava s bilo koje strane vozila.

-       upozorenje prilikom promjene trake (LCA)upozorava vozača o vozilima koja se brzo primiču odostraga u paralelnim trakama do udaljenosti od oko 70 metara. Prikazuje se bljeskajući signal upozorenja na odgovarajućem vanjskom retrovizoru.

-       upozorenje na vozilo u mrtvom kutu (SBZA)upozorava na vozila koja se nalaze u vozačevom mrtvom kutu i nadzire 3,5 metra slijeva i zdesna; signal upozorenja uključuje se na odgovarajućem vanjskom retrovizoru. Ako vozač uključi pokazivač smjera, aktivira se dodatni zvučni signal upozorenja.

 

Vjetrobransko staklo koje reflektira sunčeve zrake i staklo koje štiti od sunčevih zraka i apsorbira toplinu straga, vrlo zatamnjeno.

 

Sustav Start/Stops izdržljivim pokretačem, visokoperformansnim akumulatorom, preporukom prebacivanja u drugi stupanj prijenosa, aerodinamičnim pločama ispod podvozja vozila i gumama s niskim otporom kotrljanja (17 i 18 inčnim).

 

Sustav za nadzor tlaka zraka u gumama (TPMS)sa sustavom za kontrolnu provjeru i nadzor gubitka tlaka zraka u gumama.

 

Kontrola proklizavanja (TCPlus)s kočenjem motorom i kočnicama.

Datum objave: 04/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook