Naslovna > Vijesti > Odsad sa emisijom CO2 od 99 g/km

Ford Focus

Odsad sa emisijom CO2 od 99 g/km

Ford najavio novi Focus 1.0-litarski EcoBoost – prvi benzinski porodični automobil u Evropi koji će probiti granicu od 100 g/km CO2…

Ford najavio prvi benzinski podorični automobil u Evropi koji će ponuditi emisije CO2 od 99 g/km CO2. Novi Focusov 1.0-litarski EcoBoost imat će potrošnju od 4.3 l/100 km i bite Fordov najekonomičniji benzinski autombil kada 2014. godine krene u prodaju.

 

Nov će Focusov 1.0-litarski EcoBoost biti pokretan posebno kalibriranom verzijom nagrađenog motora od 100 KS, te koristi tehnologiju Ford ECOnetic uključujući posebne gume, jedinstvenu aerodinamiku i izmijenjen sistem mjenjača.

 

Novi model Focus u Ujedinjenom Kraljevstvu biti oslobođen od oporezivanja Vehicle Excise Duty, dok će se u Francuskoj kvalifikovati za 200 eura popusta pri registraciji novog automobila. Ford Motor Company je najavila novu verziju Focusova 1.0-litarskog EcoBoosta koji će biti prvi benzinski porodični automobil u Evropi koji će nuditi emisije štetnih gasova od 99 g/km CO2.

 

Focusov 1.0-litarski EcoBoost postići će ekonomičnost potrošnje goriva vodeću u klasi od 4,3 l/100 km. Opremljen posebno kalibriranim nagrađivanim Fordovim motorom od 100 KS, novi će Focusov 1.0-litarski EcoBoost koristiti tehnologiju Ford ECOnetic, uključujući gume s ultra-niskim otporom pri okretanju, jedinstvenu aerodinamiku podvozja te izmijenjen sistem mjenjača koji će svi pomoći isporučiti prvi porodićni benzinski automobil s najekonomičnijom potrošnjom benzina kada sljedeće godine krene u prodaju.

 

Fordov 1.0-litarski EcoBoost motor – koji je 2012. i 2013. ponio titule Međunarodnog motora godine – omogućava da novi model bude snažniji od Ford Focusa prve generacije s 1.6-litarskim motorom od prije 10 godina, dok istodobno emitira 47 posto štetnih gasova manje.

Datum objave: 13/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook