Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GT AMG > Ograničena serija će biti izrađena u 5 primjeraka

Mercedes-AMG GT3 izdanje 55

Ograničena serija će biti izrađena u 5 primjeraka

Ekskluzivne karakteristike dopunjuju specijalna navlaka za automobil po mjeri i kutija Edition 55 iz IWC Schaffhausena, koja sadrži Chronograph Edition Pilot ručni sat, kao i crni tekstilni kaiš...

Mercedes-AMG ove godine slavi svoju 55. godišnjicu i ima veoma poseban način da podijeli trenutak sa svojim fanovima. Brend predstavlja punokrvni sportski automobil Mercedes-AMG GT3 Edition 55 koji će se proizvoditi u vrlo ograničenoj seriji od samo pet primjeraka. Automobil dolazi sa nekoliko hardverskih poboljšanja u odnosu na standardni GT3, a neke od njih ga pretvaraju u najtvrdokorniji trkaći automobil sa logotipom trokrake zvijezde.

 


Jedna od glavnih karakteristika automobila je da nije homologovan od strane FIA-e, što znači da nije bilo ograničenja u pogledu aerodinamike, motora, izduvnih gasova i težine. Kao rezultat toga, 6,3-litarski V8 motor je optimizovan da isporučuje 650 konjskih snaga ili oko 100 KS više od FIA homologovane verzije. I ne samo to, već i performansni izduvni sistem sada dolazi bez obaveznog prigušivača i stvara još glasniji zvuk.

 

 

 

Vizuelno, GT3 Edition 55 donosi ekskluzivne dodatke u obliku vezenog sjedišta sa natpisom “Edition 55 - 1 of 5”. U unutrašnjosti dominira antracit metalik boja sa kontrastnim elementima od karbonskih vlakana. Sa tehničke strane, kabina je opremljena najnovijom generacijom  jedinice za prikaz podataka (DDU) koju je isporučio Bosch,  ima grafički ekran visoke rezolucije koji prikazuje relevantne informacije kao što su brzina, brzina motora, radne temperature, vrijeme kruga i druge. Lijep mali detalj je i AMG-ov logo 55. godišnjice, koji se pojavljuje na ekranu kada se pokrene GT3 Edition 55.

 


Mercedes-AMG će sastaviti samo pet primjeraka jubilarnog trkaćeg automobila. Cijena bez PDV-a je 625.000 €.

Datum objave: 23/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook