Naslovna > Automobili > Fiat > Panda > Ograničena serija povodom 40 godina uspjeha

Panda 4x4

Ograničena serija povodom 40 godina uspjeha

Fiat će proslaviti 40. godišnjicu svog modela Panda 4x4 kolekcionarskom serijom od samo 1.983 primjeraka, u slavu godine kada je neosporiva legenda rođena. Ograničena serija inspirisana je slavnim istorijatom modela Fiat Panda: 40 godina komercijalnih uspjeha, rekorda i inovacija...

Fiat Panda 4x4, od svog debija 1983. godine, uvijek je predstavljao revoluciju u automobilskoj industriji, postajući brzo legenda u nastajanju. Kako bi proslavio njegov 40. rođendan, FIAT je odlučio da lansira posebnu ograničenu seriju nazvanu "4x40°". Ovo je ekskluzivno izdanje namijenjeno kolekcionarima i biće proizvedeno u samo 1.983 jedinice, što je omaž godini kada je ova Fiat legenda rođena. Nova verzija zadržava svoju posvećenost onima koji žele bezbjedno putovati po blatnjavim i snijegom prekrivenim putevima, pružajući im pouzdan i udoban automobil, iako je manjih dimenzija i ima manju potrošnju goriva. Fiat Panda 4x4 "4x40°" ostaje vrhunski jedinstveni model sa pogonom na sve točkove, a nova verzija će biti inspirisana svojim legendarnim nasljeđem. Tokom 40 godina neprekidnog komercijalnog uspeha, Fiat Panda 4x4 je prodat u gotovo 800.000 jedinica od 1983. godine i i dalje je lider u 4x4 A-segmentu sa istorijskim udjelom od 10% u prodaji.

 

 

 


Fiat Panda 4x40° zadržava svoj legendarni karakter, inovativnost, okretnost, kompaktnost i nezaustavljivost, a istovremeno se ponosi jedinstvenim i hrabrim dizajnom kako spolja, tako i unutra. U svojoj Cross verziji, Fiat Panda 4x40° dolazi u elegantnoj jednobojnoj boji karoserije Ivory, ističući se sa 15-inčnim dvobojnim Style felgama i crnim poklopcima retrovizora. Spoljni izgled je obogaćen bojenim bočnim lajsnama sa 4x40° crvenim logom, naljepnicama koje prikazuju siluete originalnog i sadašnjeg modela Pandi, kao i 4x40° oznakom na B stubu. Boja slonovače dominira i enterijerom, bojeći instrument tablu i meke umetke na sjedištima. Sjedišta su takođe ukrašena simbolima koji obilježavaju 4x40° jubilej, sa 4x40° logom na gornjem dijelu naslona, crvenim dvostrukim šavovima i centralnim umecima od reciklirane tkanine.

 


Ograničena serija 4x40° Fiat Panda se ističe posebnim detaljima, ali takođe nudi i karakteristike specifične za Cross verziju, koja je namijenjena avanturistima koji vole istraživanje prirode. Ovaj model je upotpunjen prednjim svjetlima za maglu i DRL LED svjetlima, zatamnjenim staklima, crvenim kukama za vuču napred i crnim krovnim nosačima koji dodatno naglašavaju sportski izgled. Sa pet sjedišta i tri naslona za glavu na zadnjem sjedištu, pruža dobru prostranost i udobnost. Takođe dolazi sa mogućnošću podešavanja visine vozačevog sjedišta, kožnim volanom i ručicom mjenjača. Da bi osigurao prijatnu i uživajuću vožnju, bez ugrožavanja sigurnosti, ovaj model je opremljen radio uređajem sa 7" ekranom osjetljivim na dodir, podrškom za CarPlay/Android Auto, automatskom klimatizacijom, električnim i grijanim bočnim retrovizorima, senzorima za sumrak i kišu, kao i zadnjim senzorima za parking.

 


Povratak u istoriju modela Fiat Panda 4x4 je kao listanje albuma uspomena ovog četrdesetogodišnjaka koji je putovao kroz vrijeme, ali uvijek ostajući vjeran svom karakteru. Istorija ovog uspješnog modela započela je kada je Fiat odlučio stvoriti automobil koji je mali spolja, ali prostran iznutra, privlačan na oko, udoban za vožnju i nezaustavljiv po pitanju cijene. Koncept je odmah bio uspješan, osvojivši srca vozača i izdržao je test vremena. Rezultat je živahan i zabavan automobil, savršen za svakodnevnu upotrebu u gradu, ali istovremeno sposoban za vožnju na otvorenom putu. Fiat Panda 4x4 takođe nosi u sebi avanturistički duh, zahvaljujući svom "terenskom" karakteru koji vozačima omogućava da istražuju svijet i krenu na avanture, istovremeno potvrđujući svoju izdržljivost i potpunu pouzdanost. Pre nego što su SUV vozila postala popularna na tržištu automobila, Fiat Panda 4x4 je pružila neograničenu pokretljivost svima, privlačeći kupce različitog ukusa, uzrasta i različitih potreba za mobilnošću. Ovo je još jedan dokaz prepoznate društvene relevantnosti brenda u razvoju proizvoda.

 


Od svog lansiranja 1983. godine, Fiat Panda 4x4 je predstavio mnoge modele koji su bili svježi, privlačni, ali uvijek dosljedni u svom karakteru. Prva generacija obuhvata modele Sisley i Country Club koji su bili dostupni između 1987. i 1995. godine. Druga generacija obuhvata model Cross iz 2005. godine, koji je značajno doprinio uspjehu Panda 4x4 game, kombinujući stil velikog SUV-a sa prednostima kompaktnog automobila. Treća generacija donosi dragulje poput New Cross iz 2014. godine i PanDAKAR iz 2017. godine. Tu je i Fiat Panda Trussardi, luksuzna verzija koja je lansirana 2019. godine kao rezultat saradnje između FIAT-a i modne kuće. Ova legenda i dalje živi zahvaljujući odanoj i strastvenoj zajednici vlasnika Panda 4x4 vozila, koji svoje avanture rado dijele na društvenim mrežama, doprinoseći stvaranju vječnog simbola. Ova vječna legenda, koja slavi svoj rođendan, podsjeća FIAT i entuzijaste da je prihvatanje tradicije, ali i zadržavanje avangardnog pogleda, tajna stvaranja revolucionarnog nasljeđa i postizanja statusa legende.

Datum objave: 19/06/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook