Naslovna > Automobili > Opel > Astra > Ograničeno izdanje na tržištu iduće godine

Opel Astra OPC Extreme

Ograničeno izdanje na tržištu iduće godine

Predstavnici Opel kompanije zvanično su potvrdili da će proizvodna verzija najjače Astre do sada biti predstavljena već iduće godine...

Trenutno najjača i najatraktivnija Astra kompanije Opel izložena je na sajmu automobila u Ženevi, doduše u svojoj konceptnoj verziji. Ipak, za proizvodnu verziju itekako ima nada! Naime, predstavnik kompanije Opel tvrdi kako će ova kompanija proizvesti oko 50 i 300 jedinica, uključujući i automobile sa upravljačem koji će se nalaziti sa desne strane, naravno, sve u zavisnosti od potražnje klijenata.

 

Astra OPC Extreme koncept 100 kilograma je lakši u odnosu na standardnu OPC varijantu, a ovaj automobil odlikuje četvorocilindarski 2.0 litarski turbo motor, koji postiže više od 300 „konja“, kao i pogon na prednje točkove, te diferencijal ograničenog kretanja zajedno sa šestostepenom, manuelnom transmisijom.

 

 

 

 

 

 

 

Uz sve to, ovaj koncept odlikuje i set 19-inčnih točkva sa 245/35 pneumaticima, koji su dizajnirani isključivo za ovaj model, koji se veoma efikasno zaustavlja zahvaljujući Brembo kočionom sistemu sa 370 mm prednjim diskovima. Dakle, proizvodna verzija je potvrđena od strane čelnika kompanije Opel, ali je još uvijek veoma rano da raspravljamo i nagađamo o cijeni ovog automobila. 

 

Datum objave: 10/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook