Naslovna > Vijesti > Ogromna potražnja za Dusterom

U Velikoj Britaniji

Ogromna potražnja za Dusterom

Dacia će na tržište Velike Britanije za koju sedmicu uvesti Duster, a podatak da je već sada naručeno više od 1.000 automobila, govori da bi prodaja mogla biti odlična

Krajem prošle godine Renault je morao povući nekoliko svojih značajnih modela sa zahtjevnog tržišta Velike Britanije. Razlog je loša prodaja. No francuski proizvođač, na drugi način vraća se u Veliku Britaniju, posredstvom svog subbranda Dacie, koja će ovih dana u toj zemlji predstaviti svoje SUV vozilo Duster.

 

Englezi su itekako zainteresovani za rumunsko vozilo, čiji je najveći adut niska cijena, pa je već naručeno više od 1.000 automobila. Iz Dacie su poručili da je ovo pokazatelj da njihov automobil ima kvalitet, koji je prepoznat od strane ljudi u Velikoj Britaniji. Razlog zašto do sada Dustera nije bilo na Otoku, leži u činjenici da su Rumuni tek nedavno počeli proizvodnju Dustera sa upravljačem na desnoj strani.  Osnovna cijena ovog vozila u Velikoj Britaniji je 8.995 funti, za što se dobije bazna oprema i 1.6 litarski benzisnki agregat sa 104 KS.  Ko voli dizelaše u ponudi su 1.5 dCi sa 85 i 105 KS.  Srednji paket opreme, Ambience nudi USB, Bluetooth i CD player, dok najopremljeni Duster sa paketom opreme Laureate košta 12.995 funti (pogon na prednje točkove) a u opremi ima klimu i kožu na upravljaču i ručici mjenjača. 

Datum objave: 30/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook