Naslovna > Automobili > Opel > Corsa > Opel traži mogućnosti za plasman automobila van Evrope

Spreman za novo tržšte

Opel traži mogućnosti za plasman automobila van Evrope

Opel je naveo da će ugasiti svoju prodajnu mrežu u Australiji odmah, pri čemu je brend GM ukazao na oštru konkurenciju i visoke troškove gradnje brenda kao glavne razloge okončanja prodaje na ovom tržištu…

Samo godinu dana nakon pokretanja prodaje u Australiji Opel najavio je povlačenje sa ovog tržišta, ali navodi da će nastaviti svoju potragu za novim poslovnim poduhvatima izvan evropskog kontinenta.

 

Opel je naveo da će ugasiti svoju prodajnu mrežu u Australiji odmah, pri čemu je brend GM ukazao na oštru konkurenciju i visoke troškove gradnje brenda kao glavne razloge okončanja prodaje na ovom tržištu. Prošlog avgusta, njemački brend počeo prodaju modela Corsa , Astra i Insignia u Australiji. Međutim, GM-ov australijski Holden brend bi mogao da nastavi da prodaje rebrendirane Opelove automobile u budućnosti.

 

Opel ipak ima za cilj da stekne nova tržišta van Evrope, u nastojanju da se smanji višak kapaciteta fabrike i smanji gubitke nastale usljed slabe evropske prodaje. GM-ove evropske operacije, koje obuhvataju Opel i sestrinsku marku Vauxhall, su zabeležile gubitke vrijedne 13.6 milijardi evra od 1999, uključujući 1.36 milijardi dolara prošle godine.

Datum objave: 10/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook