Naslovna > Automobili > Audi > R8 > Oproštajnoj turneji se pridružio i Japan Final Edition

Audi R8

Oproštajnoj turneji se pridružio i Japan Final Edition

Zaokružujući promjene tu je prag na vratima koji označava ekskluzivnost modela. Oni koji kupe automobil dobijaju i pločicu sa VIN brojem...

Nova Final Edition Audijevog sportskog kupea R8 izlazi u Japanu gdje će se prodati samo osam automobila. Lakirana u mat Ibis White boju, malo je oštrija Performance varijanta sa Quattro pogonom na sve točkove. R8 Japan Final Edition ima 20-inčne točkove sa mat bronzanim krakovima poliranim da liče na zlato, u kombinaciji sa crvenim čeljustima keramičkim kočnicama. Ovaj superautomobil sa atmosferskim V10 motorom ima retrovizore presvučene karbonskim vlaknima, slično kao i prednji spojler i bočne lajsne.

 

 

 


Audi Japan je takođe napravio neke promjene u unutrašnjosti, gdje je kabina usmjerena na vozača s dvobojnom temom crne i alabaster bijele boje. Sjedišta su presvučena Nappa kožom, dok je tapacirung iznad glave i prostor iza sjedišta obložen Alcantarom. Poznat pod punim imenom Audi R8 Coupe Japan Final Edition, epilog ovog superautomobila u Zemlji izlazećeg Sunca košta 35.080.000 jena, što je po trenutnom kursu oko 223.000 evra.

Datum objave: 14/12/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook