Naslovna > Automobili > Kia > Sportage > Osjvežena Kia Sportage za 2014. godinu

Službeno predstavljena

Osjvežena Kia Sportage za 2014. godinu

Model koji je predviđen za narednu godinu, pretrpio je tek neke, neznatne pomjene…

Korejska Kia odlučila je i da službeno predstavi osvježeni model Sportage, koji je predviđen za narednu godinu. Model je tek neznatno izmjenjen.  Ono što se razlikuje u odnosu na prethodni model, svakako je prednja rešetka sa redizajniranim svjetlima za maglu. Ovaj Kijin crossover može da se pohvali I novim HID svjetlima sa prednje strane, te atraktivnim LED svjetlima nazad.

 

Izmjene unutar putničke kabine takođe nisu znatne. One se odnose samo na dodatnu opremu u standardnom paketu, koja uključuje teleskopski upravljač, naslone na stražnjim sjedištima koji su podestivi, kao i ventilaciju u zadnjem dijelu kabine.

 

Kupcima će na raspolaganju biti i Premium paket, koji sadrži kožne presvlake, panoramski krov, te GPS navigaciju sa SiriusXM Traffic sistemom. Uz sve to, tu je i poboljšani UVO medijski sitem, koji se može veoma jednostavno putem pametnih telefona spojiti na internet.

 

Ovaj automobil pokreće novi 2.4 litarski četvorocilindrični GDI motor, koji raspolaže sa 182 KS te 239 Nm obrtnog momenta. Kao takav uparen je sa šestostepenim automatskim mjenjačem, te pogonom na prednje točkove. 

Datum objave: 17/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook