Naslovna > Automobili > Nissan > Qashqai > Osvježen za 2022. sa modifikacijama dizajna i dodatnom opremom

Nissan Qashqai

Osvježen za 2022. sa modifikacijama dizajna i dodatnom opremom

Qashqai će ovog ljeta biti dostupan i za naručivanje u e-power hibridnom obliku, pokretan 1,5-litarskim trocilindarskim benzinskim agregatom koji u kombinaciji s električnim motorom proizvodi 188 KS i 330 Nm obrtnog momenta...

Nissan je ažurirao Qashqai SUV za 2022. godinu, sa jačom listom opreme kao standardom i pregršt suptilnih promjena u stilu. Tamno sivi zadnji branik se nalazi na poboljšanom modelu, zajedno s novim Nissanovim značkama iznutra i izvana. Tehnologija unutrašnjosti takođe je doživjela poboljšanje sa 12,3-inčnim infotainment ekranom koji je sada standardno ugrađen. Nissan takođe navodi niz poboljšanih Connect usluga koje su sada dostupne kupcima Qashqaija, kao što su digitalni korisnički priručnik, Alexa osobni glasovni asistent i informacije o parkiranju.

 

 

 


Ažurirani Qashqai je sada u prodaji od 29.800 evra u osnovnoj verziji Visia, a cijena je porasla za 1.750 evra u odnosu na početnu cijenu automobila. Qashqai Visia je ekskluzivno dostupan sa 1,3-litarskim blagim hibridnim benzinskim motorom od 138 KS i ručnim mjenjačem, a verzija Accenta Premium je dostupna sa istim pogonskim sklopom ili snažnijim 1,3-litarskim benzincem od 156 KS i automatskim mjenjačem.

 

 

Modeli N-Connecta i Tekna sa višim specifikacijama takođe mogu biti sa sistemom pogona na sva četiri točka, iako je to dostupno samo sa motorom od 156 KS i automatskim mjenjačem. Sa 42.500 evra, Qashqai Tekna+ vrhunskog ranga sada je za 2.500 evra skuplji nego na lansiranju i nije dostupan sa benzinskim motorom od 138 KS. Umjesto toga, opcija od 156 KS se nudi ili s pogonom na prednje točkove i ručnim mjenjačem, ili kao automatik sa pogonom na sva četiri točka. Kao dio ažuriranja, ova verzija je standardno opremljena LED prednjim svjetlima za maglu.

Datum objave: 07/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook